Το κόστος παραγωγής των smartphones, και πολλών ακόμα προϊόντων, έχει αυξηθεί δραματικά. Όπως είναι λογικό, τα iPhone 14 series δεν θα αποτελούσαν εξαίρεση. Αναφορά λέει ότι η παραγωγή του iPhone 14 Pro Max κοστίζει στην Apple 20% περισσότερο από αυτή του προκατόχου του.

Το συνολικό κόστος παραγωγής ενός 14 Pro Max είναι 501 δολάρια, τη στιγμή που το κόστος παραγωγής του 13 Pro Max ήταν 461 δολάρια, μία διαφορά 160 δολαρίων, με έναν από τους βασικούς υπαίτιους να είναι ο νέος επεξεργαστής A16 Bionic, ο οποίος κοστίζει 110 δολάρια.

Οι τιμές των Pro Max κυμαίνονταν πάντα από τα 400 δολάρια έως τα 450 δολάρια. Η αισθητή αύξηση στο κόστος παραγωγής του iPhone 14 Pro Max είναι πρωτοφανής και ο A16 Bionic είναι ξεκάθαρα μία από τις βασικές αιτίες καθώς κοστίζει 2.4 φορές περισσότερο από τον A15 Bionic. Μία άλλη αιτία είναι οι νέοι CMOS αισθητήρες της Sony που είναι 50% μεγαλύτεροι και 30% ακριβότεροι.

Τέλος, το ένα τρίτο των εξαρτημάτων του 14 Pro Max προέρχονται από τις ΗΠΑ και είναι 10% ακριβότερα από τα αντίστοιχα εξαρτήματα του 13 Pro Max. Δεύτερος προμηθευτής είναι η Νότια Κορέα που προμηθεύει στην Apple το ένα τέταρτο των εξαρτημάτων του τηλεφώνου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.