Η Huawei κυκλοφόρησε πρόσφατα την ανανεωμένη έκδοση του πρώτου foldable smartphone της, το Huawei Mate Xs. Το smartphone χρησιμοποιεί ένα εύκαμπτο υλικό δύο στρώσεων κατασκευασμένο από πολυϊμίδιο με αεροδιαστημική ποιότητα. Το υλικό αυτό βελτιώνει τη σταθερότητα της οθόνης κατά 80% αλλά είναι ιδιαίτερα ακριβό.

Σύμφωνα με τον CEO της κινέζικης κατασκευάστριας, Richard Yu, η οθόνη του Huawei Mate Xs κοστίζει ανά γραμμάριο πέντε φορές περισσότερο από τον χρυσό. Η τωρινή τιμή του χρυσού είναι 47€ ανά γραμμάριο, ενώ η τιμή της οθόνης του Mate Xs είναι 1800 yuan ή περίπου 232€ ανά γραμμάριο.

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι γνωστό ποιο το συνολικό βάρος της οθόνης, αλλά σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα το κόστος της είναι σίγουρα ιδιαίτερα υψηλό.

Παρά τη μεγάλη τους αξία, οι οθόνες των foldable smartphones χρειάζονται ακόμη αρκετή δουλειά πριν καταφέρουν να ανταποκρίνονται στις καθημερινές απαιτήσεις του κοινού.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.