Καθώς ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) πλησιάζει στο τέλος της λειτουργίας του, η NASA επενδύει στον πιθανό διάδοχό του, την Orbital Reef, που αναπτύσσεται συνεργασία μεταξύ της Blue Origin του Jeff Bezos και της Sierra Space. Πρόσφατα, η NASA ανακοίνωσε την επίτευξη κρίσιμων ορόσημων από την Orbital Reef, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος ανακύκλωσης ούρων, ζωτικής σημασίας για τη βιώσιμη διαστημική κατοίκηση. Η Angela Hart, υπεύθυνη του προγράμματος ανάπτυξης εμπορικών προγραμμάτων χαμηλής γήινης τροχιάς της NASA, υπογράμμισε τη σημασία αυτών των ορόσημων για τη διασφάλιση βιώσιμων εμπορικών διαστημικών προορισμών.

Orbital Reef

Οι επιτυχείς δοκιμές του αναγεννητικού συστήματος της Orbital Reef επιβεβαιώνουν την ικανότητά του να παρέχει βασικά αγαθά όπως καθαρό αέρα και νερό στους αστροναύτες. Παρόμοια με τον ISS, ανακυκλώνει τα ούρα σε πόσιμο νερό, αποδεικνύοντας καινοτόμες λύσεις για διαστημικές αποστολές μακράς διάρκειας. Ο πρώην κυβερνήτης του ISS, Chris Hadfield, εξήρε την καθαρότητα του ανακυκλωμένου νερού, υπογραμμίζοντας τον ρόλο του στη διατήρηση των πόρων και τη μείωση του κόστους για τις διαστημικές προσπάθειες.

O ISS χάνει αέρα, αλλά η NASA λέει να μην ανησυχούμε

Η συνεργασία της NASA με την Blue Origin και τη Sierra Space ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της για την προώθηση εμπορικών διαστημικών επιχειρήσεων. Η επένδυση ύψους 172 εκατομμυρίων δολαρίων του οργανισμού υποστηρίζει την ανάπτυξη διαστημικών σταθμών υπό αμερικανική ηγεσία, που είναι έτοιμοι να διαδεχθούν τον ISS. Οι σταθμοί αυτοί υπόσχονται ευκαιρίες για διαστημικό τουρισμό, διαθέτοντας ευρύχωρες μονάδες με πανοραμική θέα στη Γη.

Orbital Reef

Αναθέτοντας σε τρίτους, όπως η Blue Origin του Jeff Bezos, τη λειτουργία των διαστημικών σταθμών, η NASA μπορεί να διαθέσει πόρους σε φιλόδοξα σχέδια όπως η εξερεύνηση της Σελήνης μέσω του προγράμματος Artemis, θέτοντας τις βάσεις για μελλοντικές αποστολές στον Άρη. Καθώς ο ISS βρίσκεται αντιμέτωπος με την απόσυρση του έως το 2030 λόγω της γήρανσης των υποδομών του, η Orbital Reef αναδεικνύεται σε κορυφαίο υποψήφιο για βιώσιμη διαστημική κατοίκηση, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή ανθρώπινης παρουσίας πέρα από τα όρια της Γης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.