Τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο σε κάθε βήμα της διαδικασίας κατασκευής των τηλεφώνων τους, οι εταιρείες προσπαθούν να αναπτύξουν τα δικά τους chip. Μόλις η Google παρουσίασε τα Pixel 6 με το νέο Tensor SoC, κυκλοφόρησαν αναφορές ότι η Oppo ξεκινά την ανάπτυξη ενός δικού της επεξεργαστή.

Μια αναφορά από το Nikkei Asia λέει ότι η κινέζικης κατασκευάστρια smartphones θα μπορούσε να παράγει τα δικά τις chip υψηλών προδιαγραφών που θα χρησιμοποιήσει ακόμα και στα τηλέφωνα του 2023 ή του 2024. Μπορεί να φαίνεται ότι θα αργήσει, αλλά η ανάπτυξη ενός chip δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η Oppo δεν θα φτιάξει chip από το μηδέν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επεξεργαστές τις θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία 3nm της TSMC και κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν μερικούς προσαρμοσμένους πυρήνες που μπορούν να βοηθήσουν στη φωτογραφία, στην ασφάλεια, και στο on-device ML.

Χρησιμοποιώντας τα δικά της ειδικά σχεδιασμένα chip, η Oppo θα μπορούσε να ασκήσει περισσότερο έλεγχο και να μειώσει την εξάρτησή της από ηγέτες όπως η Qualcomm και η MediaTek, καθώς και τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού και τις ελλείψεις που συνοδεύουν αυτή τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.