Σε μια άκρως σοκαριστική κίνηση η Open AI ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο CEO Sam Altman δεν θα βρίσκεται πλέον στο τιμόνι της εταιρείας. Αντίθετα, ως αντικαταστάτης του ορίστηκε ο Mira Murati μέχρι η εταιρεία να βρει έναν μόνιμο.

Σε δημοσίευσή της η OpenAI τονίζει ότι δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη στις ικανότητές του να συνεχίσει να διοικεί την OpenAI εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου. Τίποτα δεν προμήνυε μια τέτοια κίνηση, μάλιστα πριν από λίγες ημέρες είχε εμφανιστεί μιλώντας στο DevDay event της OpenAI χωρίς να υπάρχουν σημάδια μιας αποχώρησης.

Λίγες ώρες αργότερα, το theverge μετέδωσε ότι η Open AΙ βρίσκεται σε συζητήσεις μαζί του για να επιστρέψει ξανά. Η απόλυσή του βάζει την OpenAI σε αβέβαια μονοπάτια, το σπίτι του ChatGPT, τη στιγμή που ανταγωνιστές προσπαθούν να παρουσιάσουν τις δικές τους λύσεις και να εδραιωθούν στο χώρο, μετά την απροσδόκητα ραγδαία άνοδο του ChatGPT.

H Μicrosoft πάντως, ο μεγαλύτερος επενδυτής της OpenAI, δηλώνει ότι η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στη συνεργασία της με την OpenAI.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.