Παρά το γεγονός ότι οι νομικές ενέργειες των αρχών εναντίον δημοφιλών ιστοσελίδων διαμοιρασμού περιεχομένου προστατευμένο με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, εντείνονται το τελευταίο διάστημα, η online πειρατεία παραμένει πιο δημοφιλής από ποτέ. Κάθε μέρα, εκατομμύρια χρήστες επισκέπτονται πειρατικές ιστοσελίδες. Η υπηρεσία MUSO, κατέγραψε την κίνηση δεκάδων χιλιάδων πειρατικών ιστοσελίδων και προβαίνει σε ορισμένες ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις.

Στην έρευνά της, η εταιρεία κατέγραψε περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια visits σε πειρατικές ιστοσελίδες μόνο πέρυσι. Πρόκειται για αύξηση 1.6% σε σχέση με το 2016. Πάνω από τις μισές αυτές επισκέψεις, πηγαίνουν σε streaming sites (53%). Τα torrent sites και τα direct download portals, συνεχίζουν να διατηρούν μια σημαντική βάση χρηστών.

Τα περισσότερα visits, προέρχονται από τις ΗΠΑ, ακολουθούν η Ινδία και η Βραζιλία. Παρά τα μέτρα που έχει λάβει το Ηνωμένο Βασίλειο για το μπλοκάρισμα ιστοσελίδων, βρέθηκε και αυτή η χώρα στην πρώτη δεκάδα. Η πειρατεία τηλεοπτικών σειρών παραμένει η δημοφιλέστερη κατηγορία, ενώ ακολουθεί η μουσική και οι ταινίες. Αλλά και η πειρατεία μέσω φορητών βρίσκεται σε άνοδο. Και ενώ υπάρχει η πεποίθηση ότι η άνοδος των on-demand υπηρεσιών, όπως το Netflix και το Spotify, έλυσαν το πρόβλημα της πειρατείας, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαίνει. Η πειρατεία παραμένει πιο δημοφιλής από ποτέ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.