Οι τελευταίες δύο γενιές smartphones της OnePlus έχουν αποδειχθεί δομικά ελαττωματικές, με τα OnePlus 10 Pro και OnePlus 10T να μπορούν να σπάσουν στη μέση με αρκετά μικρή πίεση. Όμως, τελικά, το OnePlus 11 κατάφερε να επιβιώσει σε ένα τεστ κάμψης.

Στο τελευταίο του βίντεο, ο JerryRigEverything υπέβαλε το OnePlus 11 στο συνηθισμένο σύνολο δοκιμών – γδαρσίματα, φωτιά, και πολλά άλλα – και το τηλέφωνο τα πήγε αρκετά καλά.

Το μπροστινό γυαλί αντέχει στις συνήθεις δοκιμές γρατσουνιών και το υπόλοιπο τηλέφωνο είναι στο ίδιο επίπεδο. Η οθόνη αντέχει ακόμη και στη δοκιμή καύσης για περισσότερα από 50 δευτερόλεπτα χωρίς να παρουσιάσει ζημιά.

Το μόνο πραγματικό ελάττωμα φαίνεται να βρίσκεται στον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος σταματά να λειτουργεί μετά από γρατζουνιές στο επίπεδο 7 της κλίμακας σκληρότητας Moh πάνω από αυτήν την περιοχή. Αυτή είναι μία δοκιμή στην οποία δεν βλέπεις συχνά τηλέφωνα να αποτυγχάνουν.

Τι γίνεται όμως με την αχίλλειο πτέρνα της OnePlus, την αδυναμία των τηλεφώνων της να αντέξουν τη δοκιμή κάμψης; Τα τελευταία δύο χρόνια τα smartphones της σπάνε στη μέση, σε συγκεκριμένο σημείο, με σχετική ευκολία.

Ωστόσο, ακολουθώντας παρόμοιο σχεδιασμό και προσθέτοντας μία νέα γραμμή κεραίας ακριβώς εκεί που έσπασαν τα άλλα τηλέφωνα, η OnePlus θεώρησε ότι θα λύσει το πρόβλημα. Ακριβώς για αυτούς τους λόγους, οι περισσότεροι περίμεναν να δουν το OnePlus 11 να σπάει κατά τη δοκιμή κάμψης.

Ευτυχώς, όμως, παρόλο που ακούγονται κάποιοι τριγμοί και γίνονται ρωγμές κατά τη διάρκεια της δοκιμής κάμψης, το OnePlus 11 τα βγάζει πέρα και παραμένει λειτουργικό.

Η ζημιά που παρατηρείται είναι στο πίσω μέρος της συσκευής, όπου το πίσω γυάλινο πάνελ παρουσιάζει κάποιες μεγάλες ρωγμές, σχεδόν αμέσως, ενώ στη συνέχεια το γυαλί σπάει σε περισσότερες περιοχές με πολύ λιγότερη πίεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.