Μπορεί η OnePlus να μην εγκαταλείπει ποτέ, τουλάχιστον αυτό λέει το σλόγκαν της εταιρείας, αλλά φαίνεται να την κάνει από κάποιες αγορές της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το Engadget, η εταιρεία μειώνει δραστικά το προσωπικό της σε Γερμανία, Γαλλία, και Ηνωμένο Βασίλειο. Όταν λέμε δραστικά το εννοούμε, η ιστοσελίδα αναφέρει μείωση της τάξεως του 80%. Επιπλέον, ζητήθηκε από μερικούς υπαλλήλους να μετακινηθούν στα νέα κεντρικά γραφεία της κατασκευάστριας, από το Λονδίνο στο Ελσίνκι.

Ένας εκπρόσωπος της OnePlus εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν την εταιρεία στις μαζικές απολύσεις. Όπως αναφέρει ο ίδιος, η κατασκευάστρια πραγματοποιεί αναδιάρθρωση σε όλη την Ευρώπη προκειμένου να επικεντρωθεί στις ισχυρότερες αγορές.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πόσοι απολύθηκαν, ούτε και πόσους σχεδιάζει να προσλάβει η OnePlus. Όμως, το Engadget αναφέρει πώς η εταιρεία δεν θα αλλάξει οτιδήποτε στη δομή των ομάδων στη Δανία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία, και το Βέλγιο.

Η OnePlus έχει δει τον ανταγωνισμό στην Ευρώπη να αυξάνεται. Οι Realme, Xiaomi, Redmi, Oppo, και Vivo, επεκτείνονται διαρκώς στις ευρωπαϊκές αγορές. Καθώς λοιπόν η κατασκευάστρια απομακρύνεται διαρκώς από το πρότυπο “υψηλές επιδόσεις και ποιότητα σε χαμηλή τιμή” τη θέση της παίρνουν άλλες εταιρείες. Οπότε, θα πρέπει η εταιρεία να επαναπροσδιορίσει τις ομάδες των καταναλωτών στους οποίους απευθύνεται.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πάει κ αυτή.. Θα πουλάει 1000ρικο κάθε συσκευή της. Το αστείο για όλες τις εταιρίες είναι η επόμενη ημέρα του ιου. Ο κόσμος απλά δεν θα αγοράζει όπως παλιά flagship σε υπερβολικά υψηλές τιμές…

  2. Πήγαν όλοι να πιάσουν το όνειρο της Apple , οι πονηριές πληρώνονται κάποια στιγμή και αρχίζουν τα κλάματα …ο κόσμος θέλει φθηνές τις παρωχημένες τεχνολογίες και όχι να πληρώνει χρυσάφι τεχνολογίες που υφίστανται εδώ και είκοσι έτη και έχουν χιλιοβγαλει τα έξοδα τους. ..για μια κεραμική πλάτη και μια ιντσα παραπάνω οθόνη να σου ζητάνε διακόσια ευρώ επιπλέον ή γιατί από snapdragon 855 σου φοράνε τον 865 με τις “τεράστιες” διαφορές που κανείς δεν μπορεί καν να τις αντιληφθεί και να σου χώνουν τριακόσια ευρώ επιπλέον….εδώ και μια δεκαετία η τεχνολογία σμαρτφον έχει παραμείνει στα ίδια επίπεδα καιντο μόνο που κάνουν είναι οι αναβαθμίσεις στις ήδη υπάρχον τεχνολογιες ….από την μύγα ξυγκι κοινώς ….σαν του κινητήρες εσωτερικής καύσης που έχουν παραμείνει ιδιοι εδώ και εξήντα έτη με διάφορες στα περιφερειακά και οι τιμές στον Θεό για μια οθόνη στο ταμπλό και για τον Αισθητήρα αέρα στα λάστιχα …το πιστόνι πάνω κάτω όμως ,η λίπανση ίδια και απαλλαχτη , το χιτώνιο ίδιο ,,η αντλίες ίδιες και πιο ζημιαρικες ,οι ψύξεις ίδιες και οι ψεκασμοί ίδιοι κλπ κλπ ….από τότε που μπήκαν στο τιμόνι εταιρειών οι οικονομικοί μάνατζερς φτασανε να φτιάχνουν προϊόντα πάσης φύσεως με ημερομηνία λήξεως ,έτσι και στα κινητά ….είναι απίθανο να συναντήσεις καταναλωτή και να έχει σμαρτφον πάνω από τρία έτη …ελάχιστοι αυτοί .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.