Οι περιπτώσεις των OnePlus Nord 2 που πιάνουν φωτιά και σκάνε αυξάνονται. Πρώτα είχαμε ένα smartphone που σύμφωνα με την εταιρεία έσκασε εξαιτίας κάποιας εξωτερικής δύναμης που ασκήθηκε στο τηλέφωνο. Μετά, ένας άλλος χρήστης προσπάθησε να βγάλει κέρδος αναφέροντας ένα ψεύτικο περιστατικό, χωρίς καν να δημοσιεύσει φωτογραφίες.

Αργότερα, ένας νομικός από την Ινδία δημοσίευε φωτογραφίες του κατεστραμμένου τηλεφώνου του και της ρόμπας που φορούσε όταν έγινε το ατύχημα. Ο χρήστης ισχυρίζεται ότι το Nord 2 είχε 90% μπαταρία και ήταν σε κατάσταση αναμονής στην τσέπη του. Ξαφνικά ένιωσε ζέστη, διαπίστωσε ότι το τηλέφωνο είχε πάρει φωτιά και έβγαζε καπνούς, πέταξε τη ρόμπα, και λίγο μετά το smartphone έσκασε.

Η εταιρεία προσφέρθηκε να εξετάσει την περίπτωση και να αποζημιώσει τον χρήστη. Όμως, αυτός ισχυρίστηκε ότι η OnePlus δεν τον πήρε στα σοβαρά, έκανε αγωγή, έδωσε το τηλέφωνο στην αστυνομία για να ερευνήσουν την υπόθεση, και ζήτησε από τις αρχές να απαγορεύσουν την κυκλοφορία του OnePlus Nord 2 στην Ινδία. Η εταιρεία σχολίασε την περίπτωση και παρουσίασε μία διαφορετική εκδοχή.

Τελικά η OnePlus έστειλε εντολή παύσης και άρσης στον νομικό που ανέφερε το περιστατικό με το OnePlus Nord 2 και λέει ότι το περιστατικό είχε ως στόχο να βλάψει τη φήμη της διαδίδοντας ψευδή δεδομένα. Η εντολή στάλθηκε από την Mobitech Creation Pvt. Ltd που διαχειρίζεται τη διαφήμιση και τις πωλήσεις της κινέζικης εταιρείας στη Ινδία.

Στο έγγραφα αναφέρονται συγκεκριμένα tweets που έκανε ο χρήστης τα οποία αποτελούν αντίποινα, έχουν ως στόχο την κερδοσκοπία και αποτελούν μέρος εκστρατείας για τη δυσφήμιση της εταιρείας (OnePlus). Επιπλέον, η Mobitech Creation Pvt. Ltd ζήτησε μία άνευ όρων συγγνώμη από τον χρήση που έπρεπε να επιβεβαιώσει ότι δεν θα δημοσιεύσει άλλα tweets που θα βλάψουν τη φήμη της OnePlus. Αυτός από την άλλη, δημοσίευσε την εντολή που έλαβε, καταδίκασε την ειδοποίηση που του στάλθηκε, και δεν σχολίασε τίποτα σχετικά με τη μελλοντική του δράση.

Δεν έχουμε μάθει νεότερα για αυτή την περίπτωση, αλλά έχουμε νεότερη αναφορά για ένα ακόμα OnePlus Nord 2 που πήρε φωτιά στην τσέπη χρήστη, αλλά ευτυχώς δεν έσκασε. Ο χρήστης δεν δημοσίευσε μόνο φωτογραφίες της συσκευής, αλλά και του κατόχου της. Όπως μπορείτε να δείτε στο tweet, το τηλέφωνο πήρε φωτιά στην τσέπη του κατόχου του και του προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα.

Ο χρήστης προειδοποιεί την εταιρεία ότι θα υπάρξουν συνέπειες, και είναι απόλυτα λογικό. Τα περιστατικά είναι αρκετά και πλέον δημοσιεύθηκαν στοιχεία που δείχνουν ότι τελικά κάποιος τραυματίστηκε. Παρ’ όλα αυτά, και σε αυτήν την περίπτωση, η εταιρεία αρχικά σχολίασε και πάλι ότι λαμβάνει σοβαρά τα ατυχήματα και η ομάδα της ψάχνει να βρει τι έφταιξε και σε αυτήν την περίπτωση.

Τελικά, η εταιρεία πήρε στα χέρια της το κατεστραμμένο OnePlus Nord 2 για να εξετάσει τη συσκευή και να βρει τι οδήγησε στο ατύχημα. Επιπλέον, επέστρεψε τα χρήματα που ξόδεψε ο χρήστης για την αγορά της συσκευής και τον ενημέρωσε ότι θα καλύψει όλα τα ιατρικά έξοδα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.