Η μεγαλύτερη πόλη του Αρκτικού Κύκλου, η Murmansk ιδρύθηκε το 1916 από τον Τσάρο Nickolas II και πλέον κατοικείται από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, ενώ αποτελεί και το μέρος στο οποίο λαμβάνει χώρα ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο, η αποκαλούμενη πολική νύχτα.  Για λίγο περισσότερο από ένα μήνα κάθε χρόνο, οι κάτοικοι της πόλης έρχονται έρχονται αντιμέτωποι με το τι σημαίνει να ζεις σε μια πόλη, που ο ήλιος δεν ανατέλλει για ημέρες.

Για περίπου 40 ημέρες, δεν υπάρχει ανατολή του ηλίου σε αυτήν την παγωμένη πόλη, καλυμμένη με χιόνι, με το καλοκαίρι να διαρκεί μόνο μια εβδομάδα ή δυο στην καλύτερη περίπτωση. Και ναι, υπάρχουν και πολικές ημέρες, όπου ο ήλιος δεν δύει. Και ένα τέτοιο μέρος, αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για φωτογράφους όπως ο Amos Chapple, ο οποίος προσπαθεί με το iPhone 11 pro του να δει τι φωτογραφίες μπορεί να λάβει σε ένα μέρος όπου ο ήλιος μπορεί να μην ανατέλλει για ημέρες.

Οι φωτογραφίες του Amos έχουν βρεθεί σε γνωστά περιοδικά, όπως το PetaPixel, καθώς και στην εφημερίδα The Guardian και μπορείτε να δείτε μερικές από αυτές ακριβώς από κάτω. Για τις λήψεις του, χρησιμοποίησε το night mode τις περισσότερες φορές.

Μπορείτε να δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες μέσα από τον συγκεκριμένο σύνδεσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.