Σήμερα, το πρώην στέλεχος της OnePlus και νυν CEO της Nothing, Carl Pei, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του θα κυκλοφορήσει ένα Android smartphone μέσα στο 2022 και ανέφερε πολλές λεπτομέρειες για το Nothing Phone 1 και το Android-based Nothing OS που θα τρέχει η συσκευή.

Το Phone 1 θα είναι το πρώτο τηλέφωνο της εταιρείας και η επόμενη συσκευή που θα κυκλοφορήσει, οπότε δεν περιμένουμε να δούμε κάποιο νέο προϊόν μέχρι το καλοκαίρι. Από hardware, το smartphone θα έχει Snapdragon επεξεργαστή της Qualcomm, και αναμένεται να ανήκει στη flagship σειρά.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας του Nothing Phone 1, εκτός από μια ασαφή εκτίμηση για το καλοκαίρι του 2022. Αυτό σημαίνει ότι η παρουσίαση θα γίνει κάποια στιγμή έως το τέλος Σεπτεμβρίου, αλλά περιμένουμε σχετικά σύντομα να ξεκινήσουν τα leaks και ίσως τα teasers.

Ένα από τα ξεχωριστά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του μοναδικού τρέχοντος προϊόντος της Nothing – Ear 1 – είναι το διαφανές περίβλημά τόσο των ακουστικών όσο και της θήκες. Ο Pei έχει πει ότι αυτό θα είναι σήμα κατατεθέν των προϊόντων της εταιρείας του. Οπότε, θα μπορούσε το Phone 1 να έχει διαφανές σώμα ή τμήματα.

Ωστόσο, όλα αυτά είναι εικασίες αυτή τη στιγμή. Εκτός από τη χρήση του όρου “εμβληματική σχεδίαση” για να περιγράψει το Nothing Phone 1, η εταιρεία δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες. Επιπλέον, παρουσίασε ένα παράξενο σύμβολο, το οποίο θα μπορούσε να είναι μια υπόδειξη για το τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε.

Nothing Phone 1 OS

Όταν επιτέλους κυκλοφορήσει το Phone 1 θα τρέχει Nothing OS βασισμένο σε Android. Παραδόξως, η εταιρεία είχε πολλά περισσότερα να πει για αυτό από ότι για το τηλέφωνο. Πρώτον, ο Pei επιβεβαίωσε ότι το Phone 1 θα λάβει τρία χρόνια ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος και τέσσερα χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας. Επίσης, είπε τα εξής:

“Μένοντας πιστό στην ιδρυτική αποστολή του Nothing, το Nothing OS είναι χτισμένο σε ένα ανοιχτό και απρόσκοπτο οικοσύστημα που θα συνδέει και θα ενσωματώνει αβίαστα προϊόντα της εταιρείας και άλλων κορυφαίων εταιρειών. Το Nothing OS κρατάει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του καθαρού Android, διατηρώντας στο λειτουργικό σύστημα μόνο τα βασικά, όπου κάθε byte έχει έναν σκοπό. Έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια γρήγορη, ομαλή και προσωπική εμπειρία. Έχει συνεκτική διεπαφή, το υλικό ενσωματώνεται άψογα με το λογισμικό μέσω προσαρμοσμένων γραμματοσειρών, χρωμάτων, γραφικών στοιχείων και ήχων.”

Οι οπαδοί της παλιάς καλής OnePlus πιθανότατα θα είναι πολύ ενθουσιασμένοι με αυτό. Η περιγραφή ότι το Nothing OS είναι “καθαρό Android” με μερικές λεπτές τροποποιήσεις μοιάζει πολύ με τις πρώτες μέρες του Oxygen OS.

Nothing Phone 1 OS

Επίσης, η Nothing χρησιμοποιεί τους όρους “γρήγορο” και “ομαλό” για να το περιγράψει, κάτι που είναι μια άμεση επανάκληση στην ορολογία που h OnePlus εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα για να περιγράψει το Oxygen OS.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.