Η Nokia σχεδιάζει να ξεκινήσει 4G υπηρεσίες διαδικτύου στη Σελήνη, αργότερα φέτος. Η υπηρεσία θα χρησιμοποιηθεί για την αποστολή Artemis 1 της NASA, η οποία σκοπεύει να εγκαταστήσει ανθρώπους στο φεγγάρι για πρώτη φορά μετά την αποστολή Apollo 17 το 1972.

Ο φινλανδικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος, που δεν πρέπει να συγχέεται με την HMD Global, η οποία κατασκευάζει τηλέφωνα με το σήμα του, σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα δίκτυο 4G στη Σελήνη τους επόμενους μήνες χρησιμοποιώντας έναν πύραυλο της SpaceX.

Ένας εξοπλισμένος με κεραία σταθμός βάσης που θα αποθηκεύεται σε μια σεληνάκατο Nova-C και ένα συνοδευτικό ρόβερ που θα λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια θα τροφοδοτούν το δίκτυο. Η LTE σύνδεση θα δημιουργηθεί μεταξύ της σεληνάκατου και του ρόβερ.

Σύμφωνα με τη Nokia, η τεχνολογία είναι κατασκευασμένη για να αντέχει στις ακραίες συνθήκες του διαστήματος. Στόχος της εταιρείας είναι να δείξει ότι τα επίγεια δίκτυα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες επικοινωνίας των μελλοντικών διαστημικών αποστολών.

Οι αστροναύτες θα μπορούν επίσης να επικοινωνούν μεταξύ τους και με τον έλεγχο της αποστολής χρησιμοποιώντας το δίκτυο 4G της Nokia στη Σελήνη. Επιπλέον, θα μπορούν να αναμεταδίδουν βίντεο σε πραγματικό χρόνο, να ελέγχουν τα ρόβερ, και πολλά άλλα.

Η NASA επέλεξε τη Nokia για την κατασκευή του πρώτου δικτύου κινητής τηλεφωνίας στο φεγγάρι το 2020. Η λύση είχε προηγουμένως προγραμματιστεί να αναπτυχθεί στα τέλη του 2022. Το δίκτυο θα αυτορυθμίζεται κατά την ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.