Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Google είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν ο κόσμος μιλά για μηχανή αναζήτησης, υπάρχει πλήθος άλλων επιλογών στην αγορά, τόσο στο web όσο και στο mobile, όπως για παράδειγμα η DuckDuckGo. Η Google σήμερα αποκαλύπτει τις μηχανές αναζήτησης που θα παρουσιάζονται στις συσκευές στην Ευρώπη.  Πίσω στο 2018, είχε επιβληθεί πρόστιμο στη Google 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για παραβιάσεις της νομοθεσίας. Η Google στη συνέχεια αποκάλυψε ότι θα συμμορφωθεί με την νομοθεσία, προσφέροντας εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης για το homepage search όσο και για τον Chrome browser.

Για να αποφασίσει ποιες μηχανές αναζήτησης θα έπρεπε να προσφερθούν και για να δημιουργήσει μια νέα πηγή εσόδων η Google σε έναν διαγωνισμό, επέτρεπε στις εταιρείες να κάνουν μια προσφορά, για το πόσο θα ήθελαν να πληρώσουν για κάθε χρήστη που επιλέγει την μηχανή αναζήτησης αντί για την Google. Όποιος έκανε την μεγαλύτερη προσφορά θα τοποθετούνταν στο Android. Έχοντας αρχικά εντοπιστεί από το Android Police, τα αποτελέσματα αυτής της δημοπρασίας δημοσιεύονται πλέον επισήμως.

Κοιτάζοντας στο screenshot που δημοσιεύθηκε από το AndroidPolice, οι μεγάλοι νικητές είναι η DuckDuckGo, η info.com που κέρδισαν ένα slot σε κάθε χώρα του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Η DuckDuckGo, πρόκειται για μια μηχανή αναζήτησης που υπόσχεται ιδιωτικότητα στα αποτελέσματα αναζήτησης που προσφέρει, με το να μην παρακολουθεί τις αναζητήσεις με τον τρόπο που η Google το κάνει. Από την άλλη πλευρά, η Info.com είναι μια metasearch engine, που σημαίνει ότι παίρνει αποτελέσματα από άλλες μηχανές αναζήτησης και προσπαθεί να δημιουργήσει μια καλύτερη συνολική εικόνα από αυτά τα αποτελέσματα.

Η τρίτη επιλογή σε κάθε χώρα, θα διαφέρει και θα εξαρτάται από τη γλώσσα. Στη Γερμανία, θα εμφανίζεται η GMX, ενώ σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, η Ρώσική Yandex. Η ιδιαίτερα γνωστή Bing της Microsoft θα εμφανίζεται μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στην αρχή, κάθε εναλλακτική μηχανή αναζήτησης θα εμφανίζεται όταν ρυθμίζεις ένα Android smartphone στην Ευρώπη που έχει το Google Search app ενσωματωμένο. Όποια μηχανή επιλέξεις θα γίνει η default τόσο για την homepage search bar όσο και τον Google Chrome browser.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.