Ο προσαρμοσμένος browser της Samsung – ο Samsung Internet, είναι μια εναλλακτική λύση στον προεγκατεστημένο Chrome του Android, την οποία πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν απλώς και μόνο επειδή είναι προεγκατεστημένη στα τηλέφωνά της εταιρείας, ενώ μεγάλη μερίδα τον επιλέγει συνειδητά γιατί τον θεωρεί μία από της καλύτερες εφαρμογές του είδους.

Αν και το app έρχεται προεγκατεστημένο στα κινητά του νοτιοκορεάτικου κολοσσού, όποιος θέλει μπορεί να το κατεβάσει από το Play Store και να εγκαταστήσει ακόμα και τη beta έκδοση του, στην οποία (v17) πρόσφατα εμφανίστηκαν βελτιώσεις απορρήτου και ορισμένες τροποποιήσεις στο Smart Anti Tracking της Samsung που υποστηρίζεται από AI.

Το Smart Anti Tracking της Samsung είναι στην πραγματικότητα μια συλλογή μέτρων απορρήτου που εμφανίστηκε για πρώτη φορά πέρυσι. Χρησιμοποιεί machine learning στη συσκευή για να πειράζει cookie παρακολούθησης, να αποκλείει κακόβουλες διαφημίσεις, και τα λοιπά.

Στην Beta v17 του Samsung Internet browser, αυτή η δυνατότητα θα εξαλείφει πλέον όλα τα cookies στη συσκευή του χρήστη σε εβδομαδιαία βάση. Σαφώς δεν είναι απαραίτητη η τεχνητή νοημοσύνη για να κάνει κάτι τέτοιο ο χρήστης, αλλά στην τελική θα γίνεται αυτόματα από τον browser.

Η Samsung λέει επίσης ότι το Smart Anti Tracking είναι ενεργό από προεπιλογή στις συσκευές που βρίσκονται στις αγορές των ΗΠΑ, της Κορέας, και της Ευρώπης. Όμως, οι χρήστες μπορούν να το απενεργοποιήσουν από τις ρυθμίσεις.

Επίσης, σε ό,τι αφορά το απόρρητο, η Beta v17 του Samsung Internet browser καθιστά το HTTPS ως προεπιλογή για την περιήγηση στον ιστό και υπάρχει ένας νέος πίνακας απορρήτου στη σελίδα γρήγορης πρόσβασης, ο οποίος δείχνει όλους τους τρόπους με τους οποίους το πρόγραμμα περιήγησης προστατεύει το απόρρητό του χρήστη.

Η τελευταία έκδοση προσφέρει επίσης μια χούφτα βελτιώσεις UX. Εάν είστε από αυτούς που αφήνουν πολλές καρτέλες ανοιχτές, θα χαρείτε να ακούσετε ότι ο browser υποστηρίζει πλέον προσαρμοσμένες ομάδες καρτελών, τις οποίες μπορείτε να οργανώσετε με απλή μεταφορά και απόθεση.

Επιπλέον, οι χρήστες του Samsung Internet browser μπορούν να επιλέξουν κείμενο σε εικόνες με τη νέα ενσωματωμένη λειτουργία Live Text, πατώντας απλά παρατεταμένα και επιλέγοντας το live κείμενο – το τηλέφωνο αναγνωρίζει τις λέξεις και τις αντιγράφει στο πρόχειρο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.