Η National Crime Agency (NCA) έχει συνεργαστεί με σχολεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για να ξεκινήσει μια νέα εκστρατεία με στόχο να αποτρέψει τους νέους από τη ζωή του εγκληματία στον κυβερνοχώρο.

Πρόσφατα δεδομένα που συλλέχθηκαν από την National Cyber Crime Unit (NCCU) της NCA αποκάλυψαν ότι υπήρξε αύξηση σε παιδιά ηλικίας από εννέα ετών που αναλαμβάνουν δουλειές στον κυβερνοχώρο, όπως η έναρξη επιθέσεων distributed denial of service (DDoS).

Τα παιδιά που επιχειρούν να ερευνήσουν το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, ενώ βρίσκονται στο σχολείο, δεν θα έρχονται πλέον αντιμέτωπα με μια τυπική ιστοσελίδα απαγόρευσης πρόσβασης, που θα έβλεπαν εξαιτίας μπλοκαρίσματος κάποια ιστοσελίδας ή περιεχομένου.

Τώρα, τα παιδιά θα βλέπουν μια προειδοποιητική σελίδα με μια προτεινόμενη ανακατεύθυνση στον ιστότοπο του Cyber ​​Choices, ο οποίος στοχεύει να εκπαιδεύσει τα παιδιά σχετικά με τον Νόμο κατά της κατάχρησης υπολογιστών, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, και τις συνέπειες της συμμετοχής στο έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

Η NCA είπε ότι παρατήρησε μια «σημαντική μείωση» στις αναζητήσεις που σχετίζονται με το DDoS έγκλημα στον κυβερνοχώρο – συγκεκριμένα, υπηρεσίες που στρεσάρουν και ενισχύουν – κατά τη διάρκεια μιας μικρής δοκιμής τεσσάρων εβδομάδων σε επιλεγμένα σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η υπηρεσία δεν παρείχε πληροφορίες σχετικά με την αντίδραση των μαθητών στον ιστότοπο Cyber ​​Choices, ούτε ανέφερε εάν το περιεχόμενο του ιστότοπου επηρέασε τα παιδιά με οποιονδήποτε τρόπο.

Η πρωτοβουλία θα επεκταθεί τώρα σε περισσότερα από 2.000 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, ενόψει μιας ευρύτερης διάδοσης στα σχολεία και τα κολέγια της χώρας.

Τα στοιχεία της NCA σχετικά με την αύξηση των νέων που εξερευνούν την επιθετική πλευρά της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο απηχούν την υπάρχουσα έρευνα στην περιοχή. Έρευνα του University College London (UCL) το 2017 αποκάλυψε ότι περισσότεροι νέοι στο Ηνωμένο Βασίλειο εμπλέκονταν σε εγκλήματα στον κυβερνοχώρο παρά γίνονται μέλη συμμοριών.

Τα ίδια στοιχεία, χρησιμοποιώντας δεδομένα που ελήφθησαν από τη Millenium Cohort Study, έδειξαν επίσης ότι νεαρά άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο ηλικίας 11-14 ετών ήταν πιο πιθανό να κάνουν hacking παρά καπνίσουν ή να κλέψουν καταστήματα.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε επίσης ένα πρόγραμμα 20 εκατομμυρίων λιρών το 2017, για να προσελκύσει περισσότερους νέους στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και να γεφυρώσει το διευρυνόμενο χάσμα δεξιοτήτων.

Γνωστό ως Cyber ​​Discovery Program, προκάλεσε εφήβους ηλικίας 15-19 ετών και έβαλε ανταγωνιστές ενάντια σε φανταστικούς χάκερ. Το τετραετές πρόγραμμα έληξε τον Ιούνιο του 2021, αλλά το DCMS επιδιώκει να ξεκινήσει ένα άλλο πρόγραμμα με παρόμοιους στόχους, αφού τελικά στην πρωτοβουλία συμμετείχαν 10.000 άτομα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.