Η NASA ξεκινάει μια φιλόδοξη αναζήτηση για να βρει τέσσερις περιπετειώδεις ψυχές πρόθυμες να συμμετάσχουν σε ένα ετήσιο ταξίδι προσομοίωσης στον Άρη.

Αυτό το πρωτοποριακό πείραμα, το οποίο ονομάστηκε “Crew Health and Performance Exploration Analog” (CHAPEA), θα περιλαμβάνει τη διαβίωση σε ένα περιορισμένο βιότοπο, γνωστό ως Mars Dune Alpha.

Οι συμμετέχοντες θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις παρόμοιες με αυτές που αντιμετωπίζουν στον Κόκκινο Πλανήτη, τον Άρη, όπως περιορισμένοι πόροι, περιβαλλοντικές πιέσεις και βλάβες στον εξοπλισμό.

“Αυτό το αναλογικό περιβάλλον μας επιτρέπει να ενσωματώσουμε ρεαλιστικά φαινόμενα που δεν θα μπορούσαμε να συναντήσουμε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και μας επιτρέπει επίσης να συγκεντρώσουμε μεγαλύτερο μέγεθος δείγματος”, εξηγεί η Grace Douglas, επικεφαλής ερευνήτρια του CHAPEA, τονίζοντας τη σημασία αυτής της προσομοίωσης για μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη και στον Άρη.

NASA Άρη CHAPEA

Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν αυστηρά κριτήρια, όπως η αμερικανική υπηκοότητα, η άριστη υγεία και τα σχετικά προσόντα σε τομείς STEM ή στην αεροπορία.

Οι ερωτήσεις κυμαίνονται από εμπειρίες σε απομόνωση έως σκέψεις για τον χειρισμό της απομόνωσης που σχετίζεται με τον COVID, αντικατοπτρίζοντας την αυστηρή διαδικασία επιλογής.

NASA Άρη CHAPEA

Η εν εξελίξει αποστολή, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2023, έχει ήδη δει σημαντικά ορόσημα, όπως η καλλιέργεια, μέσα στο προσομοιωμένο περιβάλλον του Άρη.

Ωστόσο, καθώς η προθεσμία υποβολής αιτήσεων πλησιάζει, η NASA αναμένει με ανυπομονησία να καλωσορίσει την επόμενη ομάδα ατρόμητων εξερευνητών σε αυτό το απαράμιλλο επιστημονικό εγχείρημα, το CHAPEA.

Πώς το ελικόπτερο από τον πλανήτη Άρη άλλαξε για πάντα την εξερεύνηση του διαστήματος

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.