Ο ήλιος βρίσκεται στο μέσο της ύπαρξής του, δημιουργώντας συνεχώς ενέργεια με τη σύντηξη ατόμων υδρογόνου στον πυρήνα του.  Καθώς τα αποθέματα υδρογόνου εξαντλούνται, αστέρια όπως ο Ήλιος μας ξεκινούν να μπουν στη φάση του ερυθρού γίγαντα.

Χάκερ εξηγεί πως σπάει το smartphone σας εντός δευτερολέπτων

Σε περίπου 5 δισεκατομμύρια χρόνια, ο Ήλιος θα αρχίσει να ξεμένει από υδρογόνο στον πυρήνα του για να συντηρηθεί και θα αρχίσει να καταρρέει», εξηγεί η NASA. «Αυτό θα επιτρέψει στον Ήλιο να αρχίσει να συντηρεί βαρύτερα στοιχεία στον πυρήνα, μαζί με τη σύντηξη υδρογόνου σε ένα κέλυφος που περιβάλλει τον πυρήνα. Όταν συμβεί αυτό, η θερμοκρασία του θα αυξηθεί και τα εξωτερικά στρώματα της ατμόσφαιρας του Ήλιου θα επεκταθούν τόσο πολύ στο διάστημα που θα καταπιούν τη Γη».

Κατέγραψαν το απόκοσμο βουητό του μεγαλύτερου ζωντανού οργανισμού στη Γη

Αυτή η φάση θα διαρκέσει περίπου ένα δισεκατομμύριο χρόνια, πριν εξαντλήσει τα υλικά που μπορούν να λιώσουν και αποβάλει τα εξωτερικά του στρώματα, αφήνοντας έναν μικροσκοπικό λευκό νάνο με τη μισή περίπου μάζα του Ήλιου και περίπου το μέγεθος της Γης.

Ο ήλιος όμως δεν θα γίνει ποτέ μια μαύρη τρύπα.

 

Πολλοί υποθέτουν ότι αν ο ήλιος αντικατασταθεί από μια μαύρη τρύπα η γη είναι καταδικασμένη.  Τίποτα δεν μπορεί να διαφύγει από αυτή. Ο Ήλιος όμως δεν έχει την απαραίτητη μάζα για να γίνει μια μαύρη τρύπα. Τι θα συνέβαινε όμως αν όντως μπορούσε να γίνει μια μαύρη τρύπα;

Η NASA αναφέρει ότι αν ο ήλιος γινόταν μαύρη τρύπα, η περιστροφή της Γης γύρω από αυτόν θα συνέχιζε. Όλα τα άλλα όμως θα άλλαζαν άμεσα. Ο ήλιος, που αυτή στιγμή έχει ακτίνα 700.000 χιλιόμετρα, θα συρρικνωνόταν σε μόλις 3 χιλιόμετρα ακτίνα. Η Γη χωρίς την κύρια πηγή θερμότητά της, θα έσβηνε. Κάθε ίχνος ζωής θα εξαφανιζόταν, ενώ η φωτοσύνθεση θα σταματούσε άμεσα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν θα γίνει μαύρη τρύπα γιατί είναι ένα μηχάνημα το οποίο τροφοδοτείται από κάτι άλλο και όχι από τα μυθιστορήματα της ΜΑΣΑ… Απλά όταν δεν θα τον τροφοδοτούν θα σβήσει… Μέχρι τότε το “εργαστήριο Γη” θα συνεχίζει την “δουλίτσα” του…

  2. Βαρυτικά δεν θα άλλαζε κάτι, ήδη για τους υπολογισμούς θεωρείται σημείο. Φυσικά το πρόβλημα θα ήταν η έλλειψη της πηγής φωτός και θερμότητας, παρόλο που η Γη παράγει αρκετή θερμότητα από μόνη της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.