Νωρίτερα φέτος ο δορυφόρος Terra της NASA κατέγραψε άκρως εντυπωσιακές φωτογραφίες πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού, με ιδιαίτερα παράξενα σύννεφα, έμοιαζε σαν κάποιος να είχε τρυπήσει τον ουρανό. Αν και το φαινόμενο παρατηρείται από το 1940, μόνο πριν από 15 περίπου χρόνια οι επιστήμονες μπόρεσαν να δώσουν μια εξήγηση για το τι συμβαίνει.

Πιο συγκεκριμένα, το φαινόμενο ονομάζεται σύννεφα cavum, ή σύννεφα διάτρησης και είναι αρκετά μεγάλα για να γίνουν ορατά από το έδαφος στο διάστημα. Τα σύννεφα αυτά προκαλούνται από τα αεροπλάνα και στη πράξη οποιοσδήποτε τύπος αεροπλάνου θα μπορούσε να το προκαλέσει.

Δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι τα έχουν μπερδέψει με ιπτάμενους δίσκους ή άλλα ασυνήθιστα φαινόμενα, καθώς δεν μοιάζουν με τα σύννεφα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Και, στην πραγματικότητα, δεν είναι συνηθισμένα σύννεφα, αφού, αν δεν υπήρχε η ανθρώπινη τεχνολογία, τα σύννεφα cavum δεν θα εμφανίζονταν ποτέ.

Σχηματίζονται όταν τα αεροπλάνα πετούν μέσα από νέφη αλτοσωρευτικής, μεσαίου επιπέδου (σύννεφα κατασκευασμένα από υπερψυγμένα σταγονίδια), σύμφωνα με μελέτες που δημοσιεύθηκαν το 2010 και το 2011.

https://youtu.be/Kx7P9beFxRE

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.