Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Huawei έδειξε ότι θα μπορέσει να ανακτήσει ξανά τον έλεγχο της ανάπτυξης και της κατασκευής flagship smartphones, με την κυκλοφορία του Huawei Mate 60 Pro. Από το 2019, όταν η εταιρεία ήταν τόσο κοντά στο να μπορέσει να ξεπεράσει τη Samsung και να αποτελέσει τον μεγαλύτερο κατασκευαστή smartphone συσκευών, oi ΗΠΑ έκαναν τη ζωή της δύσκολη.

mate 60 pro

Μετά από πολλές περιπέτειες όπου έχασε την πρόσβαση στη παραγωγή chips και στα Qualcomm chipsets, η εταιρεία μπόρεσε να πάρει την άδεια και να κυκλοφορήσει 4G εκδόσεις των Qualcomm chips. Στην αρχή του 2023, ένας tipster σημείωσε ότι η εταιρεία θα προβεί στη κυκλοφορία ενός δικού της SoC, με την επιστροφή στα Kirin chips. Και όπως τελικά αποδείχθηκε το Mate 60 Pro έφθασε με τον Kirin 9000S.

Ο επεξεργαστής εξοπλίζεται με

  • δυο Cortex A34 efficency CPU cores
  • έξι customised Cortex-A78E CPU cores
  • τέσσερις Cortex A510 efficiency CPU cores

Η μεγαλύτερη ταχύτητα ρολογιού, σύμφωνα με το AnTuTu είναι 2.62GHz και το chip έρχεται με Maleon 910 GPU. To AnTuTu benchmark δείχνει score των 699.783. Η Huawei κρατάει μυστικές όλες τις λεπτομέρειες του επεξεργαστή, αν και το αποκαλεί ως το πιο ισχυρό Mate που έχει δημιουργηθεί ποτέ. Βέβαια, το Galaxy S23 Ultra σημειώνει 1.556.351, επομένως η δήλωση της Huawei προκαλεί ερωτηματικά.

Και όπως πολύ σωστά σημειώνει το phonearena.com, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο μυστήριο εδώ. Η μόνη εταιρεία στη Κίνα που μπορεί να παράξει τα chips είναι η SMIC και οι δυνατότητές της είναι περιορισμένες, καθώς δεν μπορεί να εισάγει ultraviolet lithography machine (EUV) μηχανήματα που είναι απαραίτητα για τη χάραξη των κυκλωμάτων στα chips.

Πολύ μεγάλη μυστικότητα εν ολίγοις για κάτι που η Huawei θα έπρεπε με κάθε τρόπο να το προωθεί. Sth big is happening …

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.