Πίσω στο 2017, είχαμε μάθει για πρώτη φορά ότι η Google θα διαγράψει όλα τα Android backups από συσκευές που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εντός 2 μηνών. Κάτι τέτοιο όντως συνεχίζει να ισχύει ακόμη και τώρα, αλλά με την βοήθεια ενός παρατηρητικού αναγνώστη του Androidpolice γνωρίζουμε πλέον, ότι παρά τα πρόσθετα features, τα Android backups για τους επί πληρωμή Google One χρήστες βρίσκονται και αυτά σε κίνδυνο.

Το καλό

Μόλις τον προηγούμενο μήνα, η Google υποστήριξε ένα μεγαλύτερο εύρος περιεχομένου της Android συσκευής μας να γίνεται backup. Το εν λόγω feature έδινε στους συνδρομητές τη δυνατότητα back up φωτογραφιών και video που αποστέλλονταν μέσω του stock messaging app καθώς και την αποθήκευση περισσότερων (στην αρχική τους ποιότητα) φωτογραφιών και videos στο Google Photos.

Το κακό

Από τη στιγμή που οι Google One συνδρομητές πλήρωναν για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, δεν ήταν παράλογο να πιστέψεις, ότι αυτός ο αποθηκευτικός χώρος, είναι ο λόγος που οι Android συσκευές μπορούν να προβούν στο backup multimedia περιεχομένου.  Σωστά; Σύμφωνα όμως με την επίσημη ιστοσελίδα υποστήριξης της Google, ακόμη και οι Google One συνδρομητές θα δουν τα Android backups τους να διαγράφονται, μαζί με MMS περιεχόμενο, όταν η εν λόγω συσκευή δεν χρησιμοποιηθεί εντός 57 ημερών.

Το παράδοξο είναι, ότι ένα μεγάλο μέρος της εμπορικής δραστηριότητας της Google βασίζεται στις ικανότητές της στο cloud. Επιπροσθέτως, η Google προσφέρει 15GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο στο Drive σε κάθε χρήστη με ένα ενεργό Google Account. Αυτό σημαίνει στη πράξη, ότι κάθε χρήστης που έχει δημιουργήσει ένα Google account, ανεξάρτητα από το πόσο συχνά το χρησιμοποιεί, μπορεί να αποθηκεύσει τα αρχεία στο drive χωρίς να φοβάται μήπως διαγραφούν.

Δυστυχώς, οι Android συσκευές δεν λαμβάνουν την ίδια μεταχείριση. Για οποιονδήποτε λόγο, τα Android backups δεν γίνονται integrate με το Google Drive, δηλαδή δεν προστατεύονται από αυτό. Δεν μπορείς να δεις τα backups σου, δεν μπορείς να πάρεις αντίγραφο ούτε να αποφασίσεις πως αυτά θα διαχειριστούν. Με λίγα λόγια, η Google έχει τον αποκλειστικό έλεγχο κάθε Android συσκευής που συγχρονίζεται στους servers της.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.