Ο κόσμος της τεχνολογίας έχει βουίξει για τη νέα λειτουργία των Windows 11 που ονομάζεται Recall. Αυτή η λειτουργία λαμβάνει στιγμιότυπα του συστήματός κάθε λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να μπορείτε εύκολα να βρίσκετε και να αναδημιουργείτε συγκεκριμένες καταστάσεις. Ωστόσο, υπήρξε κάποια διαμάχη γύρω από αυτό το χαρακτηριστικό λόγω ανησυχιών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Ως απάντηση σε αυτή την αντίδραση, η Microsoft ανακοίνωσε τρεις βασικές αλλαγές στο Recall των Windows 11. Πρώτον, οι χρήστες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποτρέπουν τη χρήση του χαρακτηριστικού κατά τη διαδικασία εγκατάστασης. Δεύτερον, η βιομετρική ασφάλεια Windows Hello θα απαιτείται για την πρόσβαση στο Recall, διασφαλίζοντας ότι μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν τα στιγμιότυπα. Τέλος, όλες οι εικόνες και τα δεδομένα κειμένου θα κρυπτογραφούνται για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αυτές οι αλλαγές θα εφαρμοστούν στους υπολογιστές Copilot Plus από τις 18 Ιουνίου. Εκτός από αυτές τις ενημερώσεις, η Microsoft δίνει έμφαση στα υπάρχοντα χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στη διατήρηση του Recall ως ιδιωτικού και ασφαλούς, όπως η τοπική αποθήκευση δεδομένων και η δυνατότητα των χρηστών να διακόπτουν τη χρήση του ή να διαγράφουν αποθηκευμένες πληροφορίες ανά πάσα στιγμή.

Αν και είναι αξιέπαινο ότι η Microsoft ακούει τα σχόλια του κοινού και κάνει βελτιώσεις στο Recall, ορισμένοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι η λειτουργία είναι εξαρχής περιττή. Αντί να εστιάζουν στην αποθήκευση στιγμιότυπων κάθε λίγα δευτερόλεπτα εκεί στη Microsoft, οι χρήστες μπορεί να προτιμούν την επίτευξη μιας ταχύτερης και αποτελεσματικότερης λειτουργίας αναζήτησης μέσα στα Windows.

Εν κατακλείδι, ενώ είναι καλό να βλέπουμε τη Microsoft να αντιμετωπίζει τις ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής με το Recall στα Windows 11, ίσως είναι πιο ωφέλιμο να επικεντρωθεί στη βελτίωση των παραδοσιακών δυνατοτήτων αναζήτησης στα Windows. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες και τις προτιμήσεις των χρηστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.