Όπως πολλά άλλα καταστήματα, έτσι και τα Microsoft Stores έκλεισαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τουλάχιστον για μικρά χρονικά διαστήματα. Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι ποια και πόσα από αυτά θα ξανά ανοίξουν; Σίγουρα όχι αυτά του τεχνολογικού κολοσσού.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι κλείνει όλα τα φυσικά καταστήματα και θα κρατήσει μόνο τέσσερα, που θα τους αλλάξει ταυτότητα. Για την ακρίβεια, η εταιρεία είπε ότι θέλει να επαναπροσδιορίσει το τι σημαίνει ένα Microsoft Store και να πάψει να ασχολείται με τις λιανικές πωλήσεις, στα φυσικά καταστήματα.

Αν και πολύ τα εξισώνουν με τα Apple Store, τα Microsoft Store ήταν πολύ διαφορετικά. Παρείχαν πολλές δωρεάν υπηρεσίες, πουλούσαν προϊόντα πολλών κατασκευαστών, προσέφεραν δωρεάν μαθήματα για όσους ήθελαν να γίνουν master του Office, έδιναν την ευκαιρία σε όλους να δοκιμάσουν δωρεάν παιχνίδια του Xbox και προϊόντα της εταιρείας, και πολλά άλλα.

Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας, η Microsoft έκλεισε τα καταστήματα της και συνέχισε να πληρώνει τους υπαλλήλους κανονικά, παρόλο που δεν δούλευαν. Τελικά, η εταιρεία αποφάσισε να κλείσει οριστικά τα καταστήματα της, εκτός από αυτά τα τέσσερα. Επίσης, όσοι υπάλληλοι δούλευαν στα Microsoft Stores θα συνεχίσουν να δουλεύουν εξ αποστάσεως για την εταιρεία, στις θέσεις που είχαν αναλάβει κατά το lockdown της πανδημίας.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο καμία χαμένη θέση εργασίας. Τα καταστήματα θα τα νοικιάσουν ή θα τα αγοράσουν άλλοι επενδυτές-επιχειρηματίες.

  2. Αίσχος. Ο Gates θέλει να τα κάνει σχεδόν όλα ηλεκτρονικά, αδιαφορώντας για την επιτυχία των φυσικών καταστημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.