Την τελευταία φορά που είδαμε smartphone από την Microsoft ήταν με την ανακοίνωση των Lumia 950 και 950XL, δύο συσκευές που έβαλαν την ταφόπλακα στα Windows 10 Mobile. Σήμερα η εταιρία επιστρέφει στον χώρο των smartphones, με ένα Dual Screen Android τηλέφωνο, που μοιάζει πολύ με ένα Surface Neo.

Οι λεπτομέρειες της συσκευής είναι κάπως διαφορετικές με όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα. Κάθε πλευρά της συσκευής έρχεται με μια οθόνη 5.6 ιντσών, που ενώνονται χάρη στην περιστροφή τους, όπως έχουμε δει σε πολλά laptops. Η συσκευή θα διπλώνει στην μέση,κάνοντάς το πιο εύκολο στο κράτημα.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Microsoft, Panos Panay, αναφέρει πως είναι ένα κανονικό Surface. Όπως και το Surface Neo, το Surface Duo θα κυκλοφορήσει στις διακοπές του 2020.

Η εταιρία θέλει να πείσει τους προγραμματιστές να αναπτύξουν εφαρμογές που θα εκμεταλλεύονται τις δύο οθόνες. Αυτή τη στιγμή η δεύτερη συσκευή που μπορεί να κάνει χρήση δύο οθονών είναι το LG G8X ThinQ. Πολλοί θα έλεγαν πως το Galaxy Fold χωράει σε αυτή την κατηγορία, όμως είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί με μία οθόνη την φορά.

Σύμφωνα με τον Panos Panay:

“Ξέρουμε με σιγουριά πως θα είστε πιο παραγωγικοί σε δύο οθόνες”

Η Microsoft προσπαθούσε πάντα να προσφέρει πάνω από μία οθόνες στις συσκευές της, συνδέοντας το smartphone κάποια εξωτερική οθόνη. Πλέον είναι κάτι που κάνουν όλες οι μεγάλες εταιρείες, όπως η Samsung και η Huawei, οπότε είναι η καλύτερη περίοδος για την Microsoft, για να κυκλοφορήσει συσκευή που ενσωματώνει την δεύτερη οθόνη.

Η ιδέα φαίνεται ιδιαιτερα ελκυστική και ενδιαφέρουσα, όμως μένει να δούμε την υλοποίηση που θα έχει, ώστε να κρίνουμε πόσο χρήσιμο θα είναι.

Δυστυχώς η εταιρία δεν μας έδωσε περισσότερα σχετικά με το hardware της συσκευής, οπότε η σημερινή ανακοίνωση ήταν κατά κάποιο τρόπο το κάλεσμα στους developers, ώστε να σκεφτούν τρόπους για να αξιοποιήσουν την συσκευή.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να μάθουμε παραπάνω, γύρω από την συσκευή, οπότε μείνετε συντονισμένοι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.