Εδώ και χρόνια η Microsoft προσφέρει το Phone Link για χρήστες Android και η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια πολύ βολική λύση. Με την εφαρμογή μπορούμε να απαντάμε σε μηνύματα και κλήσεις από τον υπολογιστή μας, ενώ έχουμε και πρόσβαση στις φωτογραφίες, τις επαφές μας και τις ειδοποιήσεις μας, ώστε να μην χρειαστεί να πιάσουμε το τηλέφωνο, την ώρα που δουλεύουμε. Παραμένει και ένας πολύ καλός τρόπος για μεταφορά αρχείων, από το κινητό στον υπολογιστή μας, ασύρματα.

Η Microsoft είχε ανακοινώσει από τον Φεβρουάριο την υποστήριξη του Phone Link σε iOS συσκευές και από σήμερα ξεκίνησε η διάθεσή του, σε 85 χώρες και 39 γλώσσες.

Σύμφωνα με την εταιρία, όταν το νέο Phone Link είναι διαθέσιμο σε υπολογιστές με Windows 11, θα μπορεί να προσφέρει βασικές λειτουργίες σε κλήσεις, επαφές και μηνύματα. Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση και στις φωτογραφίες τους, λόγω της συμβατότητας του iCloud με το Microsoft Photos. Πρακτικά θα μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε τις φωτογραφίες που έχετε στο iPhone σας, απευθείας από τα Windows 11.

Phone Link

Η αναβάθμιση της εφαρμογής κυκλοφορεί σε κύματα, οπότε αν δεν σας έχει έρθει ακόμα, θα γίνει σύντομα. Για να δείτε αν έχετε αναβαθμίσει την εφαρμογή ήδη, κάνετε αναζήτηση στα Windows για το Phone Link και όταν ανοίξει θα σας βγάλει τον οδηγό σύνδεσης με το κινητό. Αν έχει ενεργοποιημένη την επιλογή σύνδεσης σε iPhone τηλέφωνο, τότε, έχετε πάρει την αναβάθμιση.

Το Phone Link δουλεύει με συσκευές που τρέχουν iOS 14 και πάνω, ενώ από την μεριά του υπολογιστή, θέλει Windows 11 και Bluetooth.

Ο μόνος περιορισμός μέχρι στιγμής είναι στα μηνύματα και στον διαμοιρασμό φωτογραφιών και βίντεο μέσω των μηνυμάτων, όπως επίσης και οι ομαδικές συνομιλίες. Η Microsoft αναφέρει πως τα μηνύματα που θα δείχνει η εφαρμογή θα είναι αυτά που ελήφθησαν όσο η συσκευή ήταν συνδεδεμένη με το PC. Ας ελπίσουμε πως σε επόμενες εκδόσεις θα έχουμε όλες τις επιλογές που έχουμε και στην σύνδεση με Android συσκευές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.