Πριν από περίπου ένα μήνα, το Windows 10 May 2020 Update έκανε το επίσημο ντεμπούτο του μέσω του Windows Update, αν και ήταν διαθέσιμη για περιορισμένο αριθμό χρηστών, καθώς την μπλόκαρε λόγω προβλημάτων με drivers, εφαρμογές και hardware συσκευών. Πρόσφατα, χρήστες των Windows 10, αντιμετώπισαν προβλήματα με το Fresh Start μετά την αναβάθμιση στην Windows 10 2004 έκδοση. Μάλιστα, πολλοί beta testers είχαν κάνει flag τα προβλήματα αυτά σχεδόν 8 μήνες πριν.

Σε αντίθεση με το Reset this PC και Cloud Download, το Windows 10 Fresh Start feature σου επιτρέπει να αφαιρέσεις το bloatware που έχει ο κατασκευαστής. Προηγουμένως η Microsoft είχε αναφέρει ότι μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτό το χαρακτηριστικό από τα Settings > Update & Security > Windows Security > Device Performance & Security. Εντός του Security app θα πρέπει να πατήσεις στο Additional info για να αποκτήσεις πρόσβαση στην Fresh Start page και να προβείς στην επανεγκατάσταση του OS κάνοντας κλικ πάνω στο Get Started.

Η Microsoft όμως σε πρόσφατη ενημέρωση ενός εγγράφου υποστήριξης, ανακοίνωσε ότι η λειτουργικότητα του Fresh Start feature έχει μετακινηθεί στο Reset this PC και μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτό με τα εξής βήματα:

  • Άνοιγμα των Settings > Update & Security.
  • Μετάβαση στο Recovery > Reset this PC > Get Started.
  • Πίεσε στο “Keep my files”.
  • Επέλεξε Cloud ή local.
  • Αλλαγή ρυθμίσεων.
  • Και βάλε το “Restore preinstalled apps” σε No.

Τέλος, η εταιρεία έχει επισημάνει ότι το χαρακτηριστικό θα λειτουργήσει και σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows 10 αλλά δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει αυτό.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.