Μια αλλαγή που δεν περιμέναμε, ανακοίνωσε η Microsoft, καθώς όλες οι νέες συσκευές με Windows 11, θα κυκλοφορήσουν με ένα νέο πλήκτρο στο πληκτρολόγιο. Η Microsoft προωθεί την τεχνητή νοημοσύνη με κάθε τρόπο και αυτός είναι ίσως ο πιο δραστικός, αφού το πλήκτρο θα εκκινεί τον Copilot, που είναι το AI Chatbot της εταιρίας. Το νέο πλήκτρο θα βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του δεξιού Αλτ πλήκτρου.

Με το πάτημα του πλήκτρου, θα ανοίγει το Copilot, έτοιμο για να δεχθεί τις εντολές του χρήστη, ενώ για τις χώρες που δεν είναι διαθέσιμο ακόμα το Copilot, θα ανοίγει απλά την αναζήτηση των Windows.

Περιμένουμε από την Microsoft την λίστα με τις εταιρίες που θα προσθέσουν το νέο πλήκτρο στα laptops τους και στα πληκτρολόγιά τους, με πιθανότερη ημερομηνία ανακοίνωσης την επόμενη εβδομάδα στην CES 2024, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε για την ανακοίνωση.

Το νέο πλήκτρο θα βοηθάει τους χρήστες να δημιουργούν εικόνες, να συντάσσουν κείμενα και emails, αλλά και να επεξεργάζονται κείμενα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το πλήκτρο Copilot θα αντικαταστήσει το πλήκτρο Menu ή το δεξί πλήκτρο Control, δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft στο CNBC. Ορισμένοι μεγαλύτεροι υπολογιστές θα έχουν αρκετό χώρο τόσο για το πλήκτρο Copilot όσο και για το δεξί πλήκτρο Control, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι απολύτως συνυφασμένη με τα Windows», δήλωσε ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της Microsoft για τους καταναλωτές, Γιουσούφ Μεχντί, σε ένα blog ανακοινώνοντας την αλλαγή.

Είναι λογικό η Microsoft να προωθεί την τεχνητή νοημοσύνη με νύχια και με δόντια, καθώς έχει επενδύσει πάνω από 13 δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI, για την ανάπτυξη του μοντέλου της.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.