Η Google ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να ζητά από τους χρήστες Android συσκευών στην Ευρώπη ποιον browser και μηχανή αναζήτησης επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν στις συσκευές τους, μετά τις ενέργειες των ρυθμιστικών αρχών εναντίον της εταιρείας για τον τρόπο με τον οποίο συνοδεύει το software στο mobile λειτουργικό σύστημά της. Πέρυσι, επιβλήθηκε στη Google πρόστιμο ρεκόρ ύψους 5 δις ευρώ για την παραβίαση των αντιμονοπωλιακών νόμων και διατάχθηκε να σταματήσει να “δένει” τον Chrome και τα search apps της με το Android.

Η αρχική αντίδραση της Google ήταν να ξεκινά να χρεώνει τους κατασκευαστές ένα τέλος αδειοδότησης για το Play Store και για άλλες εφαρμογές ενώ παράλληλα να προσφέρει την επιλογή να συμπεριλάβει τον Chrome και το Google search app στο συνολικό πακέτο. Πλέον σε ένα blog post, η Google φαίνεται ότι πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, προσφέροντας στις ήδη υπάρχουσες συσκευές της αγοράς αλλά και στις νέες στην Ευρώπη, μια άμεση δυνατότητα επιλογής υπηρεσιών.

Στα Android τηλέφωνα, πάντα μπορούσες να προβείς στην εγκατάσταση οποιασδήποτε μηχανή αναζήτησης ή browser ήθελες, ανεξάρτητα από τι ερχόταν προεγκατεστημένο στο τηλέφωνό σου όταν το αγόρασες. Στη πράξη, ένας τυπικός Android χρήστης, συνήθως εγκαθιστά 50 επιπρόσθετες εφαρμογές. Πλέον, κάνουμε περισσότερα για να διασφαλίσουμε ότι οι κάτοχοι Android συσκευών γνωρίζουν για την μεγάλη επιλογή των browsers και των μηχανών αναζήτησης που υπάρχουν και μπορούν να κατεβάσουν στις συσκευές τους, αναφέρεται στο blog post. Η Google δεν έχει αναφέρει πότε θα συμβεί αυτό, πέρα τηq αναφορά της ότι θα λάβει χώρα μέσα στους επόμενους μήνες, ούτε έχει πει ποια ανταγωνιστικά προϊόντα θα προβάλλονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.