Τι κάνεις, όταν ενώ περνάς κάποιες ώρες με το Huawei Mate Xs, ένα μέλος της ομάδας της Huawei βάζει στο τραπέζι ένα smartphone το οποίο δεν το έχεις ξαναδεί στο παρελθόν; Στην αρχή το παρατηρείς από μακριά, ρίχνοντάς του στιγμιαίες ματιές, στη συνέχεια ρωτάς σχετικά με αυτό, χωρίς να δείξεις πολύ περίεργος και τέλος το σηκώνεις, πριν ρωτήσεις αν επιτρέπεται να βγάλεις φωτογραφίες αυτού. Ένα σκηνικό που έχει λάβει χώρα αμέτρητες φορές σε press rooms εταιρειών με δημοσιογράφους και μέσα μαζικής ενημέρωσης σαν το techmaniacs.gr. Αυτό ακριβώς, έπαθε και το Digitaltrends κατά τη διάρκεια ενός press briefing. Ήταν όμως μια special ημέρα, επειδή η συσκευή αυτή ήταν μέλος της οικογένειας Huawei P40.

Πιο συγκεκριμένα, το τηλέφωνο ήταν ένα πρώιμο prototype και δεν επιτράπηκε στην ομάδα του Digitaltrends να φωτογραφήσουν την οθόνη, να χρησιμοποιήσουν το software ή να δοκιμάσουν την κάμερα. Κάτι που έγινε ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή, ήταν ότι η συσκευή δεν αποτελεί τελικό προϊόν σε καμιά περίπτωση και πολλά ενδέχεται να αλλάξουν από τώρα μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της συσκευής. Σε κάθε περίπτωση, το συνολικό σχήμα και η αίσθηση είναι πολύ κοντά στο τι θα γνωρίσουμε στις 26 Μαρτίου. Αν αναρωτιέσαι, γιατί λέει Polarie και Blink, εκεί που θα έπρεπε να βλέπουμε το Huawei και Leica branding, η Huawei χρησιμοποιεί codenames κατά αυτόν τον τρόπο στα prototypes.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι για ποιο ακριβώς μέλος της οικογένειας Huawei P40 πρόκειται. Αναμένουμε την ύπαρξη ενός Huawei P40, P40 Pro και ίσως και ένα Huawei P40 Lite. Έχει υπάρξει συζήτηση και για μια άλλη, ακόμη πιο premium έκδοση του P40 Pro, που θα αποκαλείται P40 Pro Premium Edition. Υπολογίζουμε, ότι η συσκευή της φωτογραφίας είναι το P40, γιατί η διάταξη των φακών της κάμερας δεν είναι ίδια με τα πρόσφατα P40 Pro leaks.

Ένα σημείο στο οποίο φαίνεται η μεγάλη εργασία της Huawei πάνω στη νέα συσκευή, είναι στην αίσθηση που αφήνει στο χέρι. Το τηλέφωνο είναι σχεδόν το ίδιο, όσον αφορά το μέγεθος με το P40 Pro, και οι γωνίες όπως και οι πλευρές είναι στρογγυλεμένες.  Σε γενικότερες γραμμές, όπως σημειώνει το digitaltrends, το design αποτελεί μια εξέλιξη του P30 Pro, αλλά υπάρχουν εμφανή στοιχεία του Mate 30 Pro. Η Huawei έχει πάρει το μάθημά της από την τελευταία μεγάλη διάθεση και κυρίως όσον αφορά την εντυπωσιακή waterfall οθόνη.

Οι εξαιρετικές επιδόσεις της κάμερας, αποτελούν trademark της σειράς Huawei P και η έμφαση για ακόμη μια φορά φαίνεται από το συνολικό design του Huawei P40 smartphone. Έχει δημιουργηθεί για να κρατιέται σε landscape προσανατολισμό, όπως ακριβώς και μια point and shoot camera, ένα στυλ που αρχικά υιοθετήθηκε από το Huawei P20.

Το τηλέφωνο έχει λίγο μεγαλύτερο πάχος από το P30 pro και αυτό σημαίνει, ότι θα πρέπει να αναμένουμε τη σειρά P40 να συνεχίσει την παράδοση των προκατόχων, μια μεγάλη δηλαδή μπαταρία. Μπορεί να είναι και μεγαλύτερη από την 4.200 mAh που συναντάμε στο Huawei P30 Pro και την 4.500 mAh του Huawei Mate 30 Pro. Αυτό το πάχος, δεν μεταφράζεται σε επιπρόσθετο βάρος, η συσκευή είναι ελαφριά και καλά ισορροπημένη. Δεν υπάρχουν ενδείξεις σαρωτή αποτυπωμάτων, επομένως θα βρίσκεται κάτω από την οθόνη.

Κοιτάζοντας από κοντά την διάταξη των φακών στο P40, βλέπουμε την ύπαρξη ενός periscope φακού, ενώ οι άλλοι δυο φακοί φαίνεται να είναι μεγαλύτεροι από το P30 Pro. Η Huawei έχει θέσει ψηλά τον πήχη για ποιοτικό zoom στις κάμερες, κάτι που συσκευές όπως το Samsung Galaxy S20 Ultra και οι τελευταίες προτάσεις της Oppo αρχίζουν και αυτές να προσφέρουν. Αν αυτό είναι το P40, τότε οι φήμες μιλούν για έναν 52MP αισθητήρα, έναν των 40MP και έναν των 8MP telephoto. Η Huawei θα συνεργαστεί ξανά με την Leica για τις κάμερες στην οικογένεια των  P40.

Η εταιρεία θα προβεί στην ανακοίνωση των P40 στις 26 Μαρτίου, ακριβώς 12 μήνες μετά την αποκάλυψη των P30 series στη Γαλλική πόλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.