Skip to content

Η λύση στο πρόβλημα με τις κίτρινες οθόνες στα Galaxy μετά την εγκατάσταση του One UI 6.0

Αναφορές σημειώνουν ότι χρήστες του One UI 6.0 αντιμετώπισαν μερικά σφάλματα.

Κοινοποίηση:
Galaxy One UI 6.0 κίτρινη

Το One UI 6.0 που βασίζεται στο Android 14 και έγινε πρόσφατα διαθέσιμο σε διάφορα Galaxy τηλέφωνα και tablet της Samsung, εισήγαγε μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις. Ωστόσο, οι χρήστες ανέφεραν ότι δεν ήταν όλα τέλεια με την νέα ενημέρωση λογισμικού. Αναφορές σημειώνουν ότι οι χρήστες αντιμετώπισαν μερικά σφάλματα, όπως μια κίτρινη απόχρωση στις οθόνες των τηλεφώνων τους, ή η έλλειψη προστασίας από το burn-in στις συσκευές με OLED.

Ορισμένοι χρήστες Galaxy smartphone εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις οθόνες των συσκευών, οι οποίες πήραν μια κιτρινωπή απόχρωση μετά την ενημέρωση στο One UI 6.0. Ευτυχώς, οι έρευνες δείχνουν ότι πρόκειται για δυσλειτουργία που σχετίζεται με το λογισμικό και όχι με το hardware. Οι χρήστες το απέδειξαν αυτό επιλύοντας προσωρινά το ζήτημα μέσω ρυθμίσεων με την απενεργοποίηση της πρόσβασης στο δίκτυο και η τη ρύθμιση της ώρας της συσκευής σε ώρες όπου δεν επικρατεί σκοτάδι στην περιοχή όπου βρίσκονται.

Η τεχνική υποστήριξη της Samsung αναγνώρισε το πρόβλημα και διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι επίκειται διόρθωση, με ένα patch λογισμικού να αναμένεται εντός των επόμενων πέντε ημερών, αν και τα χρονοδιαγράμματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο τηλεφώνου και τη χώρα. Η κατάσταση υπογραμμίζει την περίπλοκη φύση των ενημερώσεων λογισμικού, με τη Samsung να επιδεικνύει δέσμευση για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων και τη διασφάλιση μιας ομαλής εμπειρίας χρήσης για τους χρήστες των συσκευών Galaxy.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι να κυκλοφορήσει το update του One UI 6.0, η πιο αποτελεσματική λύση είναι η λήψη και εγκατάσταση του Nova Launcher. Εφόσον γίνει ορισμός του ως προεπιλεγμένου launcher, ο χρήστης πρέπει να παέι στην αρχική, να πατήσει παρατεταμένα στην οθόνη, και να διαλέξει από τα widgets το “Activity” από τα widgets του launcher. Μετά, πρέπει να εντοπίσει το “.Settings$NightDisplaySuggestionActivity” που είναι μέσα στο “Settigs”. Στην αρχική οθόνη του κινητού θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο με φεγγάρι, πατώντας το θα δει μία οθόνη που λέγεται “Night Light”. Σε αυτήν την οθόνη πρέπει να απενεργοποιήσει το “Use Night Light” και να σιγουρευτεί ότι στον προγραμματισμό είναι διαλεγμένο το “None”.

Δεν είναι απαραίτητο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Nova Launcher, μετά την αλλαγή της ρύθμισης, αλλά θα πρέπει να τον κρατήσει εγκατεστημένο μέχρι να κυκλοφορήσει το update του One UI 6.0 που διορθώνει το πρόβλημα, ώστε να επαναφέρει τη ρύθμιση στην προηγούμενη κατάσταση της.

Πηγή: Samsung Community

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Αναγνωστόπουλος Χαρίλαος

Αναγνωστόπουλος Χαρίλαος

Ο Χαρίλαος Αναγνωστόπουλος ασχολείται με τη δημιουργία περιεχομένου από το σωτήριο έτος 2004. Ως συντάκτη τεχνολογίας, επιστήμης, και υγείας, κατάφερε να συνδυάσει ορισμένες από τις μεγάλες αγάπες του. Τα υπόλοιπα, είναι απλά ιστορία.

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.