Η LG ανακοίνωσε πως το επερχόμενο LG G8 ThinQ θα έχει ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό, που θα τις επιτρέπει να μετατρέπει την OLED οθόνη του σε ηχείο.

Η τεχνολογία ονομάζεται Crystal Sound OLED (CSO) και χρησιμοποιεί την οθόνη σαν κινούμενο διάφραγμα, κάνοντας όλη την πρόσοψη να δονείται. Με αυτό τον τρόπο η οθόνη μετατρέπεται σε δεύτερο ηχείο που δουλεύει παράλληλα με το βασικό ηχείο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευής, δημιουργώντας ένα εφέ στερεοφωνικού ήχου.

Η τεχνολογία είναι εντελώς νέα για τα smartphones, όμως πρώτη φορά την είδαμε στις περσινές OLED τηλεοράσεις της LG. Παρόμοια τεχνολογία έχουμε δει παλαιότερα και στις τηλεοράσεις της Sony, με την ονομασία Acoustic Surface.

Στην περίπτωση των τηλεοράσεων, η εν λόγω τεχνολογία δουλεύει πολύ καλά, καθώς η επιφάνεια είναι αρκετά μεγάλη. Έτσι οι διάλογοι είναι σαν να έρχονται από το στόμα του ομιλητή που δείχνει η οθόνη και όχι από κάποιο άλλο σημείο του δωματίου. Στα smartphones όμως θα πρέπει να δούμε πόσο καλά λειτουργεί, δεδομένης της αρκετά μικρότερης οθόνης.

Το LG G8 ThinQ θα έρθει με ήχο από την Meridian, μαζί με DTS:X 3D surround effect, που κάνει εξομοίωση 7.1 ήχου, όταν συνδέεται σε ηχεία ή ακουστικά. Η συσκευή θα έρθει με headphone jack και quad DAC, μαζί με υποστήριξη MQA. Το Boombox Speaker που είδαμε στο LG G7 ThinQ, θα δώσει το παρόν και το LG G8 ThinQ. Με την εν λόγω τεχνολογία η συσκευή δονείται, μετατρέποντας την επιφάνεια που το τοποθετούμε σε ένα μεγαλύτερο ηχείο.

Το LG G8 ThinQ θα ανακοινωθεί επίσημα κατά την διάρκεια του MWC 2019, στην Βαρκελώνη. Το Techmaniacs θα είναι εκεί για να σας μεταφέρει τα πάντα από την έκθεση!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.