Παρουσιάζοντας την τελευταία της καινοτομία εγκαίρως για τη CES 2024, που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου, η LG Electronics παρουσιάζει ένα δίποδο AI ρομπότ για το έξυπνο σπίτι του μέλλοντος. Αυτή η πρωτοποριακή δημιουργία χρησιμεύει ως ανεξάρτητος διαχειριστής του σπιτιού, ελέγχοντας απρόσκοπτα συσκευές για να βελτιώσει την καθημερινή ζωή των χρηστών. Μέρος του οράματος της LG για το Zero Labor Home, το AI ρομπότ ενσωματώνει τη δέσμευση της μάρκας για την αξιοποίηση των ηλεκτρονικών για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών, ένα κεντρικό σημείο διερεύνησης στη CES 2024.

Εξοπλισμένο με τη δυνατότητα αυτόνομης πλοήγησης, το δίποδο AI ρομπότ της LG είναι μια κινητή δύναμη. Εξοπλισμένο με ενσωματωμένη κάμερα, ηχείο και μια σειρά από αισθητήρες που καταγράφουν περιβαλλοντικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, όπως θερμοκρασία, υγρασία και ποιότητα αέρα εσωτερικού χώρου, το ρομπότ εξασφαλίζει μια ολοκληρωμένη κατανόηση του περιβάλλοντός του. Με την πλατφόρμα RB5 Robotics της Qualcomm Technologies, διαθέτει δυνατότητες αναγνώρισης προσώπου και χρήστη, επιτρέποντάς του να κινείται ανεξάρτητα και να ελέγχει αυτόνομα συσκευές.

Πέρα από τις διαχειριστικές του ικανότητες, το δίποδο AI ρομπότ της LG λειτουργεί και ως οικιακός φύλακας. Χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για ανάλυση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, το ρομπότ περιπολεί στους χώρους απουσία των ενοίκων, εντοπίζοντας ανωμαλίες όπως ανοιχτά παράθυρα ή φώτα που παραμένουν αναμμένα και ειδοποιώντας αμέσως τους χρήστες μέσω ειδοποιήσεων στο smartphone. Με τη δυνατότητα διαχείρισης συσκευών, οι χρήστες μπορούν να εμπιστεύονται το ρομπότ για να απενεργοποιεί τα φώτα και τις αχρησιμοποίητες συσκευές όταν το σπίτι είναι κενό.

Απευθυνόμενο στις ανάγκες των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων, το AI ρομπότ της LG χρησιμοποιεί τις κάμερες και τους αισθητήρες του για να ανιχνεύει ασυνήθιστες δραστηριότητες που αφορούν τους τριχωτούς συντρόφους, στέλνοντας ειδοποιήσεις στους ιδιοκτήτες όταν είναι απαραίτητο. Κατά την επιστροφή των χρηστών, το ρομπότ τους υποδέχεται στην εξώπορτα, αναλύοντας συναισθήματα μέσω της φωνής και των εκφράσεων του προσώπου. Διαθέτοντας μεγάλα ηλεκτρονικά μάτια, κάμερες και αισθητήρες, παίζει χαλαρωτική μουσική που ταιριάζει με τη διάθεση των ιδιοκτητών και προσφέρει λεπτομέρειες για τις μετακινήσεις, ενημερώσεις για τον καιρό, προσωπικά προγράμματα ή υπενθυμίσεις για τη λήψη φαρμάκων.

Το AI ρομπότ της LG δεν περιορίζεται σε απλές εργασίες, διαθέτει προηγμένη ικανότητα συνομιλίας, κατανοώντας σύνθετες συζητήσεις και συμμετέχοντας σε λεκτικές αλληλεπιδράσεις με τους χρήστες. Χρησιμοποιώντας πολυτροπική τεχνολογία, η οποία συνδυάζει την αναγνώριση φωνής και εικόνας με την επεξεργασία φυσικής γλώσσας, το οικιακό AI ρομπότ κατανοεί το πλαίσιο και τις προθέσεις, επικοινωνώντας ενεργά με τους χρήστες. Οι επισκέπτες της CES 2024 θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις τελευταίες λύσεις έξυπνης ζωής της LG, συμπεριλαμβανομένου του AI ρομπότ, στο Συνεδριακό Κέντρο του Λας Βέγκας από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου 2024.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.