Η LG ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2019, αλλά για ακόμη μια φορά, το τμήμα φορητών συσκευών συνεχίζει να αιμορραγεί οικονομικά. Οι πωλήσεις από την LG απέφεραν KRW 1.32 τρισεκατομμύρια σε έσοδα μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου. Το ποσό αντιστοιχεί σε 1.12 δισεκατομμύρια δολάρια, που αν και σημαντικό, είναι σημαντικά μειωμένο σε σχέση με τα $1.41 δισεκατομμύρια που σημείωσε πριν από 12 μήνες.

Και το χειρότερο, το τμήμα των φορητών συσκευών, σημείωσε μεγάλες απώλειες κατά τη διάρκεια του τριμήνου, KRW 332.2 δισεκατομμύρια που μεταφράζεται σε $280 εκατομμύρια στις ΗΠΑ, αύξηση σε σχέση με τα 270 εκ. δολάρια σε απώλειες που σημείωσε το Q4 του 2018. Τα αποτελέσματα για όλο το έτος, ήταν εξίσου απογοητευτικά. Το τμήμα φορητών συσκευών απέφερε $5 δισεκατομμύρια, αλλά οι απώλειες διαμορφώθηκαν στο εκπληκτικό ποσό των 858.34 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η LG πιστεύει πάντως ότι το 5G θα την σώσει, ενώ αποδίδει τα άσχημα αποτελέσματα στη χαμηλή ζήτηση για μεσαίου κόστους LG συσκευές στη Βόρεια Αμερική.  Πάντως ελπίζει σε αυξημένη ζήτηση σε αναπτυγμένες αγορές για 5G flagships και για νέους τύπους συσκευών όπως τα αναδιπλούμενα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.