Τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα θεωρούνται ήδη ως το επόμενο σημαντικό βήμα της τεχνολογίας και ανεξάρτητα αν κάτι τέτοιο αποδειχθεί αληθές ή όχι, η βιομηχανία δεν μπορεί να σταματήσει εκεί. Η Lenovo μόλις ανακοίνωσε αυτό που υποστηρίζει ότι είναι το πρώτο αναδιπλούμενο PC, ένα prototype ThinKpad, που ενσωματώνει την αναδιπλούμενη τεχνολογία που έχουμε ήδη δει από smartphones. Δεν αποτελεί απλά ένα cool tech demo. Η Lenovo το ανέπτυσσε για πάνω από τρία χρόνια και έχει σκοπό να παρουσιάσει την ολοκληρωμένη συσκευή το 2020, σαν μέρος του premium ThinkPad X1 brand. Ο στόχος εδώ είναι να αποτελέσει ένα premium προϊόν και όχι έναν δευτερεύον PC, όπως θα ήταν για παράδειγμα ένα tablet.

Γιατί ωστόσο μια εταιρεία να προβεί στη δημιουργία ενός αναδιπλούμενου PC; Η απάντηση, είναι κυρίως για την φορητότητα και την ευκολία στη χρήση. Και είναι το αντίθετο από αυτό που προσπαθούν να κάνουν οι περισσότερες εταιρείες με τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα. Εταιρείες σαν την Samsung και την Huawei προσπαθούν  να πάρουν μια συσκευή που έχει το μέγεθος ενός κανονικού τηλεφώνου και να την κάνουν μεγαλύτερη. Η ιδέα όμως πίσω από το αναδιπλούμενο ThinkPad είναι διαφορετική. Είναι να κάνουν ένα PC πλήρους μεγέθους, μικρότερο.

Το αποτέλεσμα είναι μια συσκευή η οποία περιλαμβάνει οθόνη 13.3 ιντσών 4:3 2K Oled που μπορεί να αναδιπλωθεί. Και η πραγματική μαγεία εδώ θα αποτελεί το software και πιο συγκεκριμένα το πως αυτό θα ανταποκρίνεται σε αυτόν τον νέο τύπο συσκευών. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι το hardware προς το παρόν δεν θεωρείται ολοκληρωμένο. Ο μηχανισμός αναδίπλωσης δεν ήταν και πολύ ισχυρός στις συσκευές που είχε η Lenovo στην παρουσίαση, ενώ η εταιρεία δεν επέτρεψε και τους δημοσιογράφους να προβούν στη λήψη κοντινών φωτογραφιών. Και όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες, η Lenovo φαντάζεται διάφορες πρακτικές χρήσης της συσκευής.

Όσον αφορά τα specs, αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε πολλά, με τη Lenovo να μην θέλει να δώσει στη δημοσιότητα συγκεκριμένες πληροφορίες. Θα τρέχει Windows  και θα προσφέρει Intel CPU. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα στο όλο concept. Η τεχνολογία των αναδιπλούμενων συσκευών είναι στις αρχές της ανάπτυξής της και τα πρώτα προβλήματα είναι ακόμη νωπά στη μνήμη. Αναφερόμαστε φυσικά στο Galaxy Fold. Η lenovo από την μεριά της αναφέρει ότι εργάζεται για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν παρόμοια προβλήματα στο αναδιπλούμενο ThinkPad. Άλλωστε έχει πολύ χρόνο μέχρι το 2020 που σκοπεύει να το διαθέσει.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αναμενόμενο αλλά μπράβο στην Lenovo. Γενικά στην φορητότητα τα αναδιπλούμενα είναι το μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.