Αν βρίσκεστε σε αναζήτησης ενός πιο ασφαλούς τρόπου αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail, το confidential mode της Google έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει ότι μόνο ο παραλήπτης για τον οποίο προορίζεται το email σας, μπορεί να το διαβάσει.

Όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία confidential mode κατά την αποστολή ενός μηνύματος στο Gmail, ο  παραλήπτης θα πρέπει να εισαγάγει έναν κωδικό για να διαβάσει το email σας. Πιο συγκεκριμένα, αφού στείλετε το μήνυμά σας, ο παραλήπτης θα λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα τον ενημερώνει ότι έχει καταφθάσει ένα εμπιστευτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για να το διαβάσει, θα πρέπει να επαληθεύσει την ταυτότητά του χρησιμοποιώντας έναν κωδικό που αποστέλλεται είτε μέσω email (στον ίδιο λογαριασμό) είτε μέσω SMS σε έναν αριθμό της επιλογής σας.

Για να χρησιμοποιήσεις το confidential mode το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνδεθείς στο Gmail και να πατήσεις το πλήκτρο της σύνθεσης. Όρισε τον παραλήπτη του μηνύματος, το θέμα του μηνύματος και φυσικά γράψε το μήνυμα, πίεσε στο λουκέτο που υπάρχει τέρμα κάτω στην περιοχή των συνημμένων. αρχείων. Με το παράθυρο που θα ανοίξει θα μπορέσεις να ρυθμίσεις πότε το μήνυμα θα γίνει expire αλλά και αν ο παραλήπτης θα πρέπει να δεχθεί μήνυμα στο κινητό του για να μπορέσει να ανοίξει το email. Αν επιλέξεις το No SMS passcode θα σταλεί κωδικός στο mail που έχεις ορίσει σαν παραλήπτη. Αν επιλέξεις το SMS passcode τότε θα πρέπει να βάλεις τον αριθμό κινητού του παραλήπτη για να του έρθει μήνυμα και να μπορέσει να το ανοίξει.

Για να κάνεις unsend ένα confidential μήνυμα, κάνεις κλικ πάνω του και επιλέγεις το remove access. Τόσο απλά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.