Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (19/3) με τους εκπροσώπους των τηλεπικοινωνιακών παρόχων των τριών μεγαλύτερων παρόχων, ΟΤΕ, VODAFONE, ΝOVA, ΔΕΗ. Η συζήτηση έγινε με πρωτοβουλία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός στα δίκτυα οπτικών ινών που οι πάροχοι αναπτύσσουν, να γίνει ακόμη καλύτερη εκμετάλλευση των κουπονιών που σήμερα υπάρχουν (Smart Readiness, 100 εκ.€ για δομημένη καλωδίωση σε πολυκατοικίες) και αυτών που έρχονται (Gigabit Voucher, 80 εκ. € για ευρυζωνικές συνδρομές), καθώς και η διευκόλυνση των πολιτών να έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Cosmote 5G N78: Έτσι βλέπεις αν βρίσκεται στη περιοχή σου το πιο γρήγορο 5G

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνάντησης αναφέρθηκε ρητά ως κοινός στόχος, η συνεργασία με τους παρόχους έτσι ώστε σύντομα η Ελλάδα να έχει βελτιώσει τη θέση της στους Ευρωπαϊκούς δείκτες σταθερής τηλεφωνίας, προσφέροντας υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών σε ανταγωνιστικές τιμές, τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στις περιαστικές περιοχές μέσω του προγράμματος Ultra Fast Broadband που έχει ξεκινήσει.

Τα επόμενα χρόνια, οι επενδύσεις σε υποδομές και υπηρεσίες αποτελούν πρωταρχικής σημασίας ζητούμενο τόσο για το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όσο και για τους Τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να κατατεθούν άμεσα τα πλάνα επέκτασης των δικτύων οπτικών ινών, ώστε να χαρτογραφηθεί χρονικά και χωρικά η προώθηση της ευρυζωνικότητας, κάτι που αποτελεί και βασικό παράγοντα ανάπτυξης για τη συνδεσιμότητα της χώρας. Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο ΓΓ Τηλεπικοινωνιών Κωνσταντίνος Καράντζαλος και στελέχη του Υπουργείου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μας φτάνουν και τα 100Mbps με καλωδιο. Κατεβαζει το cd win11 που ειναι 6gb σε 8 λεπτα.
    Τι το θελουμε το πιο γρηγορο;

  2. Τα 100 και 200 ειναι υπεραρκετά αλλα το θεμα είναι να μπει οπτική ινα στις επαρχίες οπου οι αποστάσεις είναι μεγάλες και ο χαλκός χάνει όλη την ταχύτητα ενώ δεν υπάρχει πάνω απο 24αρα. 2024 και πιάνουμε 8Mbps

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.