Σύμφωνα με νέες έρευνες η ζημιά που θα προκαλέσει η κλιματική αλλαγή στην παγκόσμια οικονομία είναι πιθανό να έχει υποτιμηθεί. Οι συνέπειες των ακραίων καιρικών συνθηκών θα μπορούσαν να εξαλείψουν το 40% της παγκόσμιας οικονομίας στο μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα μέχρι σήμερα οι προβλέψεις για το πώς η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει το παγκόσμιο ΑΕΠ υποδηλώνουν σε γενικές γραμμές ήπια έως μέτρια επίδραση. Αυτό έχει οδηγήσει σε έλλειψη επείγουσας ανάγκης στις εθνικές προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Μια νέα έρευνα συμπεριέλαβε τις παγκόσμιες επιπτώσεις των ακραίων καιρικών συνθηκών στα μοντέλα της και βρέθηκε ότι η προβλεπόμενη βλάβη στο παγκόσμιο ΑΕΠ έγινε πολύ χειρότερη από ό,τι πίστευαν μέχρι τώρα. Πρόσφατη έρευνα έδειξε επίσης ότι οι καύσωνες έχουν συμβάλει στον πληθωρισμό των τροφίμων. Η θερμότητα κάνει επίσης τους εργαζόμενους λιγότερο παραγωγικούς. Επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία και τη μετάδοση ασθενειών και μπορεί να προκαλέσει μαζική μετανάστευση και συγκρούσεις.

πόλεις στάθμη θάλασσα

Η μελλοντική κλιματική αλλαγή θα αυξήσει τον κίνδυνο καιρικών σοκ που συμβαίνουν ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες και πιο επίμονα με την πάροδο του χρόνου. Αυτό θα διαταράξει τα δίκτυα παραγωγής και παράδοσης αγαθών, θα θέσει σε κίνδυνο το εμπόριο και θα περιορίσει τον βαθμό στον οποίο οι χώρες μπορούν να βοηθήσουν η μία την άλλη. Η ανάλυσή επικεντρώθηκε στο παγκόσμιο κατά κεφαλήν ΑΕΠ και διαπίστωσε ότι εάν η Γη θερμανθεί περισσότερο από 3°C μέχρι το τέλος του αιώνα, η εκτιμώμενη ζημιά για την παγκόσμια οικονομία θα αυξηθεί από ένα μέσο όρο 11% στο 40%, σύμφωνα με τις νέες υποθέσεις μοντελοποίησης.

Δημιουργήθηκε ο μικρότερος βηματοδότης στον κόσμο με μέγεθος κόκκου ρυζιού!

Η νέα αυτή έρευνα δείχνει ότι οι προηγούμενες προβλέψεις για το πώς μια τέτοια αύξηση της θερμοκρασίας θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία ήταν αισιόδοξες. Ακόμη προσθέτει ότι οι οικονομικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής έχουν υποτιμηθεί πολύ και αναμένεται να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την παγκόσμια οικονομία στο μέλλον.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.