Όπως όλοι γνωρίζουμε οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει smartphones και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό της Huawei και της ZTE εξαιτίας ανυπόστατων φόβων ότι διαθέτουν backdoors για την αποστολή πληροφοριών στο Πεκίνο. Η Κίνα όμως πέρασε αυτήν την εβδομάδα στην αντεπίθεση απαγορεύοντας εισαγωγές εξοπλισμού της Micron Technology.

Η Micron Technology σε δήλωσή της ανέφερε ότι ήταν ενήμερη για την απόφαση του Πεκίνου και εξετάζει τα επόμενα βήματά της. Παράλληλα, τονίζει ότι συνεχίζει τις συζητήσεις με τις Κινεζικές αρχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 11% των 30.8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έσοδα προήλθαν από τη Κίνα, με την πώληση DRAM, NAND flash τύπου μνημών και solid state drives.

Οι μεγαλύτεροι πελάτες της Micron στη Κίνα ήταν η Lenovo, η Xiaomi, η Inspur Electronics Information, ZTE, Coolpad, China Electronics Corp, και η Oppo, ενώ αναμφισβήτητα οι κερδισμένοι είναι άλλοι προμηθευτές όπως η Samsung Electronics και η SK Hynix, όπως και η ίδια η Yangtze Memory Technologies Corp.  της Κίνας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.