Λίγο πολύ το περιμέναμε πως οι συνεχείς πιέσεις των ΗΠΑ θα κάνουν την Κίνα να απαντήσει. Αν η Κίνα έχει πρόβλημα στην προμήθεια ημιαγωγών, τότε η απάντησή της είναι να κόψει τις σπάνιες γαίες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους, σε όλους στην Δύση, αλλά και να προστατεύσει την κυριαρχία της σε αυτό το κομμάτι.

Έτσι λοιπόν, θεσπίζει πολύ αυστηρούς κανόνες στις εξαγωγές, σύμφωνα με το Reuters. Ιδιαίτερα θα έχει κανόνες για την εξαγωγή γάλλιου και γερμανίου, από τον Αύγουστο. Πρόκειται για πολύ σπάνια υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή microchip. Από την 1η Δεκεμβρίου, έθεσε κανόνες και στην εξαγωγή γραφίτη.

Η Κίνα έχει το 90% της παραγωγής σπάνιων γαιών, και όπως είναι λογικό θέλει να προστατεύσει τα συμφέροντά της, ιδιαίτερα σε μια εποχή που ο νέος ψυχρός πόλεμος με τις ΗΠΑ είναι στο αποκορύφωμά του.

Τέλος οι πωλήσεις Apple Watch συσκευών στις ΗΠΑ!

Οι σπάνιες γαίες είναι μια ομάδα 17 μετάλλων, που χρησιμοποιούνται για τα περισσότερα ηλεκτρικά είδη., από επεξεργαστές, ηλεκτρικά οχήματα, μέχρι ανεμογεννήτριες και απλά ραδιοφωνάκια. Η Κίνα έχει δημιουργήσει τις διαδικασίες έκχυσης με διαλύτες, για την επεξεργασία των σπάνιων γαιών, ένα υλικό που χωρίς αυτό, θα καταρρεύσει όλος ο τεχνολογικός κλάδος και όχι μόνο.

Με τις ΗΠΑ να θέτουν νέους περιορισμούς σε κινέζικες εταιρίες, όπως η HUAWEI, η ZTE και άλλες, είναι λογικό επόμενο να υπάρχει απάντηση. Η Κίνα είναι απλή, λιτή και απέριττη. Αν δεν σταματήσετε τις ανοησίες δεν θα μπορείτε να φτιάξετε τού ραδιοφωνάκι.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.