Η εθνική διαστημική υπηρεσία της Κίνας δημοσίευσε ένα video που απεικονίζει το όραμά της για μια σεληνιακή βάση, ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο που η χώρα ελπίζει να υλοποιήσει σε λίγες δεκαετίες. Το video δείχνει τα σχέδια για τον Διεθνή Σεληνιακό Ερευνητικό Σταθμό, ένα κινεζικό και ρωσικό εγχείρημα που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2021.

3D Earth Pro: Η απόλυτη εφαρμογή καιρού από 16 ευρώ μόνο 0.59 λεπτά στο Play Store

Ωστόσο εγείρει σαφή ερωτηματικά για μια άκρως παράξενη εμφάνιση: ένα διαστημικό σκάφος NASA απογειώνεται από μια εξέδρα εκτόξευσης στο βάθος

Πρόκειται είτε για next level χιούμορ από το κινεζικό διαστημικό πρόγραμμα είτε για μια ξεκαρδιστική παράλειψη, καθώς το Shuttle έχει αποσυρθεί για περισσότερο από μια δεκαετία, ενώ όπως γνωρίζουμε, η Κίνα και η NASA δεν επιτρέπεται καν να μιλούν μεταξύ τους, πόσο μάλλον να συνεργάζονται.

Η NASA απέσυρε το διαστημόπλοιό της το 2011, βασιζόμενη στις κάψουλες Soyuz της Ρωσίας για τη στελέχωση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού μέχρι την έλευση του Crew Dragon της SpaceX.

Με την πάροδο δεκαετιών, το διαστημικό λεωφορείο έχει γίνει ένα εμβληματικό σύμβολο της εξερεύνησης του διαστήματος – και πιθανότατα το πιο προσιτό τρισδιάστατο στοιχείο ενός διαστημικού σκάφους που εκτοξεύεται για να συμπεριληφθεί σε renders σαν αυτά. Ο στόλος των διαστημικών λεωφορείων της NASA πραγματοποίησε συνολικά 135 αποστολές μεταξύ 1981 και 2011.

Πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα ειρωνικό δεδομένης της αυξανόμενης έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ωραία όλα αυτά για το μέλλον που η ανθρωπότητα ίσως καταφέρει να πατήσει σελήνη για πρώτη φορά.
    Είχε γυριστεί και μια ταινία τη δεκαετία του 60′ με παρόμοιο σενάριο.

  2. Το οτι εκφράζεις την δυσπιστία σου με φθηνους ξυπνακισμούς θέλοντας να περάσεις την άποψη σου , ότι δεν έχει πατήσει άνθρωπος στη σελήνη, αποκαλύπτει μονο την ημιμάθεια σου και την ανάγκη να την καλύψεις με ένα πέπλο ειρωνείας ώστε να μοιάσει με κάτι άλλο.

  3. Ωωω τεραστιε φωτεινε παντογνώστη george που σε πείθει η απάντηση της nasa “We lost the technology to land the moon”!!!

  4. Ποιος πήγε στην Σελήνη και με ποιον τρόπο; Οι Αμερικάνοι που μέχρι πρόσφατα κινούνται στο διάστημα με Soyuz και την βοήθεια της Ρωσίας; Είναι τόσα πολλά τα επιχειρήματα το γιατί δεν πάτησε άνθρωπος ποτέ εκεί που γράφεις βιβλίο. Δυστυχώς ή δεν πήγαμε ακόμα. Από Χόλιγουντ κάποιοι είναι φοβεροί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.