Ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά του δημοφιλούς password manager LastPass, είναι ότι αν επιλέξεις να τον χρησιμοποιήσεις, μπορείς να το κάνεις, χωρίς να πληρώσεις ουσιαστικά τίποτα. Κάτι τέτοιο φθάνει στο τέλος του από τον Μάρτιο, καθώς η υπηρεσία μόλις ανακοίνωσε ότι στο δωρεάν πακέτο, θα περιορίσει τη χρήση σε μόλις ένα είδος συσκευών, αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα.

Το LastPass είναι η αλήθεια λειτουργεί σε κάθε πλατφόρμα, από το Android μέχρι το iOS και από τα Windows μέχρι τα Mac. Για τους περισσότερους, η δυνατότητα για χρήση μιας εφαρμογής σε οποιαδήποτε πλατφόρμα είναι κάτι το πολύ σημαντικό. Ωστόσο, αρχής γενομένης από τις 16 Μαρτίου του 2021, το LastPass θα περιορίσει τη δωρεάν πρόσβαση σε μόλις έναν τύπο συσκευής, με λίγα θα κληθείς να επιλέξεις, ανάμεσα σε PC ή σε smartphone. Το τελευταίο περιλαμβάνει τα tablets και smartwatches.

Σαν free χρήστης, το πρώτο login μετά τις 16 Μαρτίου, θα θέσει την ενεργή συσκευή σαν τη μοναδική στην οποία θα είναι δυνατή η χρήση του. Θα έχεις μόλις τρεις ευκαιρίες να αλλάξεις τον τύπο της συσκευής, για να δεις τι σε βολεύει. Δεν θα χαθεί κανένα password.

Τέλος το LastPass θα περιορίσει την υποστήριξη των χρηστών μέσω email μόνο στους Premium και σε αυτούς που έχουν LastPass Family Account. Με λίγα λόγια, θέλει να σε κάνει να πληρώσεις σε κάθε περίπτωση.

Δυστυχώς το LastPass μας έχει απογοητεύσει έντονα τα τελευταία χρόνια. Αρχικά, ανέβασε τη συνδρομή από τα 10 ευρώ το χρόνο στα 3 το μήνα και τώρα με τις νέες αλλαγές, γίνεται ακόμη πιο εμφανής η επιθυμία του για συνδρομές. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές όπως λέμε και στο χωριό μου, με το Bitwarden να το θεωρούμε αυτή τη στιγμή ως το καλύτερο free password manager.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.