Η OnePlus θα κλείσει τα πέντε της χρόνια στο τέλος του έτους και ήδη έχει στη φαρέτρα της οχτώ συσκευές. Η στρατηγική της ήταν σχεδόν πάντοτε, κάνε ένα πράγμα και κάντο καλά. Αυτήν εβδομάδα, όλοι γίναμε μάρτυρες της έναρξης μιας νέας γενιάς, του OnePlus 6. Διαθέτει πολλά από τα πρωταρχικά εκείνα στοιχεία που έκαναν την OnePlus αυτή που είναι σήμερα. Ας κάνουμε μια σύντομη διαδρομή από το OnePlus One στο OnePlus 6!

OnePlus One

Πίσω στο 2014, στην εποχή του OnePlus One, οι προσπάθειες της Google στο χώρο του Pure Android είχαν αποτύχει. Τα Play Edition phones είχαν πεθάνει, και το Android One αφορούσε πολύ οικονομικές συσκευές, σε αντίθεση με σήμερα. Και εκεί ακριβώς είδαμε το φως στο τούνελ, ένα smartphone το οποίο θα ερχόταν με την CyanogenMod. Προφανώς θα θυμάστε την CM, ήταν η πιο δημοφιλής custom Android ROM και αποτέλεσε τη βάση για πολλές άλλες.

Το OnePlus One συχνά περιγραφόταν ως flagship killer. Έναντι του ποσού των 300 δολαρίων έπαιρνες μια συσκευής με 5.5 ιντσών οθόνη, Snapdragon 801 και αρκετό αποθηκευτικό χώρο. Η τιμή των 300 δολαρίων ήταν η ίδια με του Nexus 4. Η OnePlus ήταν μια νέα εταιρεία τότε, που δεν μπορούσε να παράγει ικανοποιητικά μεγάλες ποσότητες συσκευών και έτσι, οι πρώτες μονάδες πουλήθηκαν μέσω invites. Αν και το σύστημα των προσκλήσεων εγκαταλείφθηκε στη συνέχεια, υπήρξε μια άλλη απειλή για την εταιρεία. Η Cyanogen Inc είχε συνάψει συμφωνία με την Micromax. Η Cyanogen είχε δώσει στην Micromax τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη διανομή Cyanogen-branded smartphones, κάτι που ήταν πρόβλημα. Η Cyanogen Inc, στόχος της οποίας ήταν κάποτε να σκοτώσει την Google, δεν επέζησε για πολύ μετά, με την OnePlus να στρέφεται στο Oxygen OS.

Το OnePlus One κατάφερε να πουλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο μονάδες, το 40% στην Ασία, το 30% στην Ευρώπη και το 20% στην Αμερική. Πολλοί ακόμη θεωρούν ότι ήταν το καλύτερο OnePlus smartphone.

OnePlus 2

Η ζήτηση για το OnePlus 2 όταν παρουσιάστηκε ήταν τόσο μεγάλη, που κατά τις πρώτες ώρες του ανοίγματος των πωλήσεων, οι servers της OnePlus δεν μπορούσαν να διαχειριστούν το traffic. Με αυτήν την γενιά, η έμφαση δινόταν στα υλικά κατασκευής της συσκευής. Τα προβλήματα του Snpadraon 810 ήταν γνωστά και στο OnePlus 2 το chip χρονιζόταν σε χαμηλότερες συχνότητες για να κρατηθούν χαμηλά οι θερμοκρασίες. Η κύρια κάμερα των 13MP διέθετε OIS, που εγκαταλείφθηκε στο OnePlus 5 5T αλλά το ξαναείδαμε στο OnePlus 6. Επιπλέον γνωρίσαμε τον notification slider που τον δανειζόταν από τα iPhones της Apple.

OnePlus X

Την ίδια χρονιά, η εταιρεία αποφάσισε να διαθέσει και ένα mini smartphone, το OnePlus X, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Ωστόσο στο πρόσφατο event παρουσίασης του OnePlus 6, η OnePlus αναφέρθηκε σε αυτό ως το πρώτο παράδειγμα συσκευής με κεραμική κατασκευή. Διέθετε την πρώτη AMOLED οθόνη, ενώ εξοπλιζόταν με Snapdragon 801 προκειμένου να διατηρηθεί χαμηλά η τιμή του, στα 250 δολάρια. Επίσης, έκανε το ντεμπούτο του με Android 5.1 Lollipop, αναβαθμίστηκε σε Marshmallow, χωρίς να λαμβάνει κάποιο άλλο update. Επιπλέον η κάμερα είχε χάσει το OIS, ο σαρωτής αποτυπωμάτων είχε εγκαταλειφθεί, η USB C θύρα είχε αντικατασταθεί με μια miicroUSB.

OnePlus 3 / OnePlus 3T

Στο OnePlus 3 δεν υπήρχαν πλέον προσκλήσεις. Διέθετε μεταλλική κατασκευή και εξοπλιζόταν με τον Snapdragon 820 και με 6GB RAM. Υιοθετούσε την τεχνολογία γρήγορης φόρτισης της Oppo, την VOOC η οποία μετονομάστηκε σε Dash Charge. Στα 20W, είναι και σήμερα ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους φόρτισης των συσκευών. Και μετέβη σε AMOLED οθόνες της Samsung, κάτι που συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια, είχαμε το OnePlus 3T, χωρίς σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχο, προστέθηκαν νέες χρωματικές επιλογές, ήρθε ο Snapdragon 821 και η selfie κάμερα έλαβε αισθητήρα των 16MP. Αν και το 3 έφθανε μόνο με 64GB χώρο, το 3T είχε και έκδοση με 128GB.

OnePlus 5 – OnePlus 5T

Στο OnePlus 5 είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την διπλή κάμερα στο πίσω μέρος. Χρησιμοποιούσε αισθητήρα των 16MP της Sony, ενώ ο δεύτερος ήταν των 20MP. Μάλιστα, υπήρξε και ένα μικρό μπέρδεμα, promo υλικό το ήθελε να καταφθάνει με 2x οπτικό zoom. Αργότερα, η OnePlus ξεκαθάρισε ότι ήταν 1.6x με ψηφιακό zoom για να φθιάσει το 2x. Στο OnePlus 5T είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε 18:9 aspect display, με την οθόνη να σπρώχνει τον σαρωτή αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος. Επίσης, ήταν τότε που η OnePlus ξεκίνησε την προώθηση του Face Unlock. Ένα standard feature ενσωματωμένο στο Android, όχι όμως τόσο ασφαλές όσο στο iPhone.

Και όλα αυτά μας φέρνουν στο σήμερα. Το OnePlus 6 έχει ακόμη μεγαλύτερη οθόνη και εγκοπή, κάτι που σε πολλούς δεν άρεσε. Το OIS επανήλθε, η κάμερα μπορεί να προβεί στην εγγραφή video 4K @ 60 fps και μπορεί να εγγράψει slow-mo video των 480 fps στα  720p. Δεν είδαμε ποτέ όμως ασύρματη φόρτιση. Ίσως θα πρέπει να περιμένουμε για το 6T.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.