Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σκοπεύει να βάλει τέλος στην εξαγωγή εξαρτημάτων για τη δημιουργία ημιαγωγών, σε μια αντίστοιχη κίνηση με τις ΗΠΑ και την Ολλανδία. Τα μέτρα αφορούν 23 τύπους εξοπλισμού κατασκευής επεξεργαστών. Οι ημιαγωγοί, οι οποίοι βρίσκονται στο εσωτερικό πλήθος αντικειμένων, από κινητά τηλέφωνα μέχρι στρατιωτικό εξοπλισμό, βρίσκονται στο επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

chips

Η Κίνα έχει συχνά αποδώσει στις ΗΠΑ το γεγονός ότι θέλει να έχει την τεχνολογική ηγεμονία σε απάντηση των περιορισμών στις εξαγωγές που επιβάλλει η Ουάσιγκτον.

Από την μεριά του Ιαπωνικό Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας αναφέρει ότι απλώς ικανοποιούν την ευθύνη που έχουν σαν ένα τεχνολογικό έθνος να συμβάλλουν στην διεθνή ασφάλεια και σταθερότητα.

Οι περιορισμοί αυτοί της Ιαπωνίας θα εφαρμοστούν σε εξοπλισμό από μεγάλες εταιρείες όπως η Tokyo Electron και η Nikon.

Θα επηρεάσουν εξαγωγές όπως εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό πλακών πυριτίου μέχρι μηχανήματα λιθογραφίας.

Τα εν λόγω μηχανήματα χρησιμοποιούν laser για την εκτύπωση μικροσκοπικών σχεδίων στο πυρίτιο στο πλαίσιο της διαδικασίας κατασκευής micro chips. Υπενθυμίζουμε, ότι τον περασμένο Οκτώβριο, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι θα απαιτεί άδειες για τις εταιρείες που εξάγουν επεξεργαστές στην Κίνα χρησιμοποιώντας αμερικανικά εργαλεία ή λογισμικό, ανεξάρτητα από το πού κατασκευάζονται.

Οι ΗΠΑ έχουν επίσης καλέσει την Ολλανδία και την Ιαπωνία να υιοθετήσουν παρόμοιους περιορισμούς. Μάλιστα, η Ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα περιορισμούς στις εξαγωγές εργαλείων κατασκευής επεξεργαστών επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφαλείας. Η ASML είναι μια από τις πιο σημαντικές εταιρείες στην παγκόσμια παραγωγή επεξεργαστών. Κατασκευάζει τα εργαλεία για την παραγωγή των πιο προηγμένων chips παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.