Η “ασιατική έκδοση” της MWC πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στη Σαγκάη και όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές smartphone είναι εκεί. Δεν υπάρχουν πραγματικά νέα τηλέφωνα που παρουσιάζονται σε αυτήν την εκδήλωση, αλλά έχουμε μερικές ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις τεχνολογίας.

 

Μία από αυτές προέρχεται από την Huawei, η οποία δήλωσε ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει 5G chips το Μάρτιο του 2019 και να συνεχίσει με 5G τηλέφωνα μέχρι το τέλος του επόμενου τριμήνου.

Ο διευθύνων σύμβουλος Eric Xu δήλωσε ότι με την έκδοση 16 των πρωτοκόλλων 3GPP τα θέματα με το low-latency και την μαζική συνδεσιμότητα θα λυθούν και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος προς την ανάπτυξη δικτύων και υπηρεσιών 5G. Σύμφωνα με τον κ. Xu, τα δίκτυα 5G θα προωθήσουν το video streaming μέσω κινητού τηλεφώνου και άλλες υπηρεσίες όπως η Αυξημένη, η Εικονική και η Μικτή Πραγματικότητα.

Για να καλύψει τη ζήτηση για τέτοια δίκτυα, η εταιρεία θα αναπτύξει εμπορικές λύσεις για δίκτυα NSA (μη αυτόνομα δίκτυα) τον Σεπτέμβριο του 2018, ενώ αυτόνομες πλατφόρμες όπως ένας 5G Kirin επεξεργαστής θα ακολουθήσουν τον Μάρτιο του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.