Σε ένα πρόσφατο press conference της Huawei στο Πεκίνο, ο CEO του mobile τμήματος της εταιρείας, Richard Yu, ανέφερε ότι ακόμη και χωρίς την αγορά των ΗΠΑ, θα βρεθούμε στην κορυφή. Και κάτι τέτοιο, πιστεύει ότι θα υλοποιηθεί φέτος ή το αργότερο τον επόμενο χρόνο.  Ο Yu αναφέρεται στο mobile τμήμα της Huawei, που αυτή τη στιγμή είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο. Για το 2018, η Huawei βρισκόταν στη τρίτη θέση πίσω από την Samsung και την Apple, αλλά ξεπέρασε την Apple τον Αύγουστο.

Η Huawei σύμφωνα με πληροφορίες διέθεσε 208 εκατομμύρια smartphone πέρυσι, μια αύξηση 35% σε σχέση με το 2017, όταν και είχε διαθέσει 153 εκατομμύρια smartphones. Αυτή η άνοδος είναι αντίθεση με την βιομηχανία του mobile στο σύνολό της, η οποία είδε πτώση 3% στις πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εξαιτίας των προβλημάτων με την αμερικανική κυβέρνηση, η Huawei δεν έχει παρουσία στις ΗΠΑ, μια από τις μεγαλύτερες αγορές συσκευών. Κατά τη διάρκεια του ίδιου press conference ο Yu επισήμανε επίσης ότι η Huawei θα διαθέσει το αναδιπλούμενο κατά τη διάρκεια της MWC.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πρώτη (μιλάμε πάντα για απόλυτο αριθμό πωλήσεων κινητών συσκευών σε τεμάχια) θα είναι σε 1-2 χρόνια η Huawei,δεύτερη η Xiaomi,τρίτη η Samsung & τέταρτη η Apple. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αυτή την στιγμή η Apple,εάν & βρίσκεται στην τρίτη θέση σε αριθμό πωλήσεων,πίσω από Samsung & Huawei,εξακολουθεί να είναι πρώτη σε καθαρά κέρδη εξαιτίας της εξωφρενικά υψηλής τιμής που διαθέτει κινητά,υπηρεσίες & service….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.