Έχοντας βρεθεί παγιδευμένη στον Ψυχρό εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, η Huawei αιμορραγεί. Με το πρόσφατο εκτελεστικό διάταγμα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η εταιρεία δεν θα είναι πλέον ένας αδειοδοτημένος συνεργάτης του Android. Αυτό σημαίνει με άλλα λόγια ότι θα πρέπει να βασίζεται σε AOSP builds για τις μελλοντικές συσκευές της, ενώ δεν θα έχει πλέον και πρόσβαση στις pre-release builds του λειτουργικού συστήματος της Google.

Από τη στιγμή που τα σχέδιά της για την αντικατάσταση του Android με το δικό τους λειτουργικό σύστημα θα χρειαστεί αρκετό χρόνο, η Huawei εξετάζει την ενσωμάτωση του δική της App Store γνωστό και ως App Gallery. Εν τω μεταξύ όμως, ο κινεζικός κατασκευαστής βρίσκεται σε συζητήσεις με το Aptoide για να παρέχει στους χρήστες την εναλλακτική στο Play Store. Η αλήθεια είναι ότι το Aptoide έχει περισσότερα από 900.000 apps με πάνω από 200 εκατομμύρια χρήστες να το χρησιμοποιούν. Μαζί με repositories, όπως το APK Mirror, το Aptoide είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πηγές εφαρμογών, ακόμη και αν δεν υποστηρίζονται επισήμως από το Play Store.

Την ίδια στιγμή, η Huawei προσπαθεί να πείσει τους developers να δημοσιεύσουν τις εφαρμογές τους απευθείας στο δικό της store που είναι γνωστό ως App Gallery. Αυτό θα τη βοηθήσει να ξεπεράσει τους περιορισμούς της Αμερικανικής Κυβέρνησης, αν και εφαρμογές όπως το Youtube, Google Maps και πολλές άλλες υπηρεσίες θα είναι μη προσβάσιμες. Μάλιστα, στην Ευρώπη προσπαθεί να πείσει τους παρόχους να το προεγκαταστήσουν στα smartphones της.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να σημειωθεί, ότι χωρίς τα apps της Google, η κίνηση μπορεί να μην είναι και ιδιαίτερα καλοδεχούμενη από τους χρήστες. Μένει να δούμε τι θα γίνει στο εξής και μετά τον Αύγουστο του 2019 συγκεκριμένα. Όσον αφορά το Aptoide store υπάρχουν δυο πιθανότητες για το πως η Huawei θα χρησιμοποιήσει τον δημοφιλές χαρακτήρα του. Είτε θα το προεγκαταστήσει στα smartphones της είτε θα ενσωματώσει τη λειτουργικότητα εντός του App Gallery, του δικού της app store δηλαδή. Ωστόσο το store εκείνο χρησιμοποιείται συχνά για κατέβασμα δωρεάν (επί πληρωμή) εφαρμογών και δεν γνωρίζουμε πως θα αντιδράσει η Google και οι προγραμματιστές.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.