Η Huawei παρουσίασε το δικό της μοντέλο AI που τρέχει σε επεξεργαστές οι οποίοι λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρεία ελπίζει ότι η τελευταία παρέμβασή της θα παράσχει την απαραίτητη ικανότητα υπολογιστικής ισχύος στο τεχνολογικό στερέωμα της Κίνας. Η Κίνα συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι της με τους πρωταγωνιστή την τεχνολογία AI στις ΗΠΑ, εν μέσω των σημερινών κυρώσεων και περιορισμών.

Με το νέο της προϊόν, η κινέζικη εταιρεία ελπίζει να ανταγωνιστεί τις τρέχουσες υπηρεσίες, όπως το ChatGPT. Η Huawei παρουσίασε την έκδοση 3.0 του μοντέλου Pangu AI, κατά τη διάρκεια του Cloud Developer Conference στις 7 Ιουλίου στην πόλη Dongguan της Κίνας. Το μοντέλο Pangu AI στοχεύει σε βιομηχανικές εφαρμογές σε ένα ευρύ πεδίο, συμπεριλαμβανομένων των ορυχείων, των οικονομικών, της κυβέρνησης, και της παραγωγής.

Στόχος της Huawei είναι να παρέχει υπηρεσίες που βοηθούν τους πελάτες της να δημιουργήσουν και να εκπαιδεύσουν τα δικά τους μοντέλα AI. Η καρδιά του Pangu 3.0 είναι οι επεξεργαστές Ascend AI και το πλαίσιο MindSpore AI. Η εταιρεία λέει ότι η υπολογιστική ισχύς στην Κίνα δύσκολα μπορεί να συμβαδίσει με την αυξανόμενη ζήτηση για τέτοιες υπηρεσίες. Ως εκ τούτου, πολλές εταιρείες δαπανούν σημαντικούς πόρους για να αποκτήσουν μονάδες επεξεργασίας γραφικών της Nvidia.

Η Huawei λέει ότι ελπίζει να προσφέρει μια εναλλακτική λύση, η οποία θα μειώσει σημαντικά τους χρόνους παράδοσης. Η εταιρεία επιμένει ότι το μοντέλο Pangu AI δεν είναι ανταγωνιστής του ChatGPT και η λύση επικεντρώνεται σε εταιρικούς πελάτες. Η ανακοίνωση της Huawei αποτελεί μεγάλη ανακούφιση για την Κίνα, καθώς οι εταιρείες συνεχίζουν να παλεύουν με το σκληρό καθεστώς κυρώσεων και περιορισμών των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.