Η δύσκολη κατάσταση της Huawei είναι γνωστή αρκετά καλά σε όλους μας. Αποτέλεσμα αυτής είναι να μην μπορεί να πάρει άδεια χρήσης των Google Mobile Services στα smartphones της. Και κάτι τέτοιο δεν αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στη Κίνα, όπου σε κάθε περίπτωση τα Google apps είναι μπαναρισμένα. Σίγουρα όμως επηρεάζει σε κάποιο βαθμό τις πωλήσεις της συσκευής εκτός Κίνας.

Σε κάθε περίπτωση, η Huawei κατάφερε να αυξήσει τη διάθεση συσκευών κατά 35 εκατομμύρια πέρυσι, στις 240 εκατομμύρια μονάδες. Κάτι τέτοιο βάζει την εταιρεία στη δεύτερη θέση μπροστά από την Apple, ωστόσο ακόμη δεν έχει ξεπεράσει τη Samsung για την πρώτη θέση. Θα το έκανε αν δεν είχε μπει αυθαίρετα στην Entity list. Ποιοι είναι οι τρόποι με τους οποίους όμως θα επιχειρήσει να κερδίσει τη Samsung για την κορυφαία θέση;

Διαφοροποίηση από την Google, η Huawei λέει ότι δεν είναι μια εταιρεία δεδομένων

Η Huawei έχει να εξοπλίσει τα smartphones της με μια open source έκδοση του Android, στην οποία δεσπόζει το AppGallery app. Το AppGallery έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στη Κίνα το 2011 και η global έκδοση κυκλοφόρησε το 2018. Η Huawei πιστεύει ότι το κλειδί για να ξεπεράσει τη Samsung είναι να κάνει το AppGallery περισσότερο ασφαλές και consumer friendly από το Google Play Store. Η Huawei επίσης, θέλει να χτυπήσει την Google εκεί που είναι πιο ευάλωτη, κάνοντας το AppGallery εξαιρετικά ασφαλές. Κάτι τέτοιο θα το κάνει με την πιστοποίηση ότι όλοι οι developers είναι αυτοί ακριβώς που ισχυρίζονται ότι είναι. Θα απαιτηθούν πραγματικά ονόματα και η Huawei θα τα τσεκάρει.

Επιπροσθέτως, η τονίζει ότι θα γίνει καλύτερη από την Google στην ανακάλυψη εφαρμογών που έχουν malware. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε δει άπειρες ιστορίες για Android apps τα οποία είναι φορτωμένα με malware, να επιβραδύνουν συσκευές  και να εξαντλούν τις μπαταρίες τρέχοντας διαφημίσεις στο background. Η Huawei πιστεύει ότι μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά στην εξάλειψη αυτών των apps από το AppGallery. Και τονίζει ότι δεν θα στείλει δεδομένα στη Κίνα, κάτι για το οποίο κατηγορήθηκε η Xiaomi.  Η Huawei σπεύδει να σημειώσει επίσης ότι δεν αποτελεί μια εταιρεία δεδομένων. Με άλλα λόγια, δεν αναζητά τρόπους να χρησιμοποιήσει προσωπικές πληροφορίες και να κάνει τη δουλειά διαφημιστών πιο εύκολη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.