Όταν το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έβαλε την Huawei στην entity List πέρυσι, μια τέτοια κίνηση σήμαινε ότι η εταιρεία δεν θα μπορούσε να είχε πρόσβαση στην αλυσίδα προμηθευτών της, στην οποία μόλις το 2018, είχε ξοδέψει περί τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια. Σήμαινε επίσης ότι η Huawei δεν μπορούσε να προβεί στην αδειοδότηση των Google Mobile Services. Αυτό σημαίνει ότι Android apps της Google όπως το Play Store, η αναζήτηση, το Youtube, τα Maps, το Drive και το Gmail δεν μπορούν να τρέξουν σε Huawei smartphones. Στη Κίνα κάτι τέτοιο δεν έχει σημασία, καθώς τα περισσότερα Google apps είναι απαγορευμένα.

Χθες, η κινεζική εταιρεία αποκάλυψε τα τελευταία και πιο πρόσφατα δεδομένα που αφορούν το οικοσύστημα των Huawei Mobile Services. Σύμφωνα με την εταιρεία, το HMS Ecosystem πλέον φθάνει τους 700 εκατομμύρια χρήστες, αύξηση 32% χρόνο με το χρόνο. Και αυτός που αυξάνεται ακόμη πιο γρήγορα είναι ο αριθμός των developers που συνεργάζονται στο οικοσύστημα. Αυτός ο αριθμός, έφθασε το 76% σε ετήσια βάση.

Ο Zhang Ping’an, πρόεδρος του τμήματος Consumer Cloud Service, της Huawei Consumer Business Group ανέφερε συγκεκριμένα: Το AppGallery, η επίσημη πλατφόρμα διαμοιρασμού εφαρμογών, καλύπτει περισσότερες από 170 χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο. Με την κάλυψη αυτή, στόχος μας είναι να μοιραστούμε την καινοτομία και την τεχνογνωσία μας στον κόσμο. Θέλουμε κάθε καινοτόμο app που έχει αναπτυχθεί από τους global συνεργάτες μας να φθάσει και τις 700 εκατομμύρια Huawei συσκευές. Η εταιρεία σημείωσε ακόμη ότι τα global Huawei Mobile Service apps, όπως το Huawei Video, Huawei Music και Huawei Reader έχουν προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και περιεχόμενο στους χρήστες.

Υπενθυμίζουμε, ότι πριν από λίγους μήνες είχαμε κάνει εδώ στο techmaniacs.gr μια σύντομη αναφορά στο Petal Search. Οι χρήστες Huawei συσκευών, μπορούν να πληκτρολογήσουν το όνομα μιας εφαρμογής. Αν δεν είναι διαθέσιμο στο AppGallery, το Petal Search θα αναζητήσει σε τρίτα app stores μέχρι να βρει την εφαρμογή και να την εγκαταστήσει. Η Huawei είχε βρεθεί για δυο συνεχόμενους μήνες πρώτη σε πωλήσεις, παρά το ban.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.