Μετά την επιβολή κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Huawei έχει δει το μερίδιο της στις παγκόσμιες αγορές να μειώνεται αρκετά. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία δεν περιορίζονται στα τηλέφωνα, καθώς δεν μπορεί να παράγει ούτε chipset.

Ωστόσο, η εταιρεία εξακολουθεί να είναι αισιόδοξη για το μέλλον της στην αγορά των smartphone. Ο Derek Yu, Πρόεδρος του Consumer Business της κατασκευάστριας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, τη Βόρεια Ευρώπη, και τον Καναδά, σχολίασε το μέλλον της εταιρείας.

Ο Yu είπε ότι η Huawei θα συνεχίσει να επενδύει στην ανάπτυξη flagship smartphones, ειδικά αυτών με foldable οθόνες. Η εταιρεία θα παραμείνει προσηλωμένη στα premium τηλέφωνα των Mate και P series.

Επιπλέον, ο Yu πρόσθεσε ότι το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Σαγκάης εργάζεται σε μια λύση για 5G chip, πράγμα που σημαίνει ότι τα επόμενα flagship smartphones της εταιρείας θα μπορούσαν να υποστηρίζουν 5G.

Επί του παρόντος, η Huawei απαγορεύεται να προμηθεύεται chip με υποστήριξη 5G λόγω των κυρώσεων και αυτός είναι ο λόγος που τα περισσότερα τηλέφωνα που κυκλοφορεί υποστηρίζουν μόνο 4G.

Ο Derek Yu επιβεβαίωσε ότι τα smartphones της σειράς Mate 50 πρόκειται να κυκλοφορήσουν το 2022. Επίσης, είπε ότι τα τηλέφωνα της εταιρείας τρέχουν Android σε αγορές εκτός Κίνας, αλλά η κατασκευάστρια έχει προγραμματίσει τη διάθεση του HarmonyOS στην Ευρωπαϊκή αγορά για το 2022.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.