Ο αποκλεισμός από τις ΗΠΑ είχε σημαντικό αντίκτυπο στη Huawei, καθώς μεταξύ άλλων δεν μπορεί να κυκλοφορεί τηλέφωνα με 5G δυνατότητες και τα Google Mobile Services. Επιπλέον, αυτό οδήγησε στον περιορισμό της επιχείρησης chip της κινέζικης εταιρείας. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάζει σύντομα καθώς η Huawei φέρεται να σχεδιάζει την κυκλοφορία του Kirin A2 για wearables, μέχρι το τέλος του 2023.

Αναφορές λένε ότι η εταιρεία έχει ολοκληρώσει τις δοκιμές του chipset και είναι πλέον έτοιμη να περάσει στο στάδιο της παραγωγής. Εάν τα πράγματα πάνε βάσει χρονοδιαγράμματος, η κατασκευάστρια θα μπορούσε να παρουσιάσει το chipset το 3ο ή το 4ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Επί του παρόντος, δεν έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες σχετικά με τον Kirin A2, αλλά αναμένεται να τροφοδοτήσει την επερχόμενη σειρά wearables της Huawei.

Οι Kirin A λανσαρίστηκαν ως μία σειρά chipset για φορητές συσκευές, όπως ακουστικά, smartwatches, και άλλα. Το πιο πρόσφατο chip της σειράς είναι το Kirin A1, το οποίο έκανε ντεμπούτο ως το πρώτο παγκοσμίως Bluetooth 5.1 και Bluetooth Low Energy 5.1 wearable chip. Αναπτύχθηκε από τη HiSilicon και κατασκευάστηκε από την TSMC. Δεδομένου ότι αυτά τα chip δεν απαιτούν προηγμένη τεχνολογία επεξεργασίας, η Huawei μπόρεσε να συνεχίσει την ανάπτυξη τους ακόμη και μετά τον αποκλεισμό της.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.